Gott till nyår

Det blir jobb i nyårsdagarna men även firande av nyårsnatten på landet med vänner. Då ska det skålas och vad är bättre än rosa champagne. En favorit är Piper heidsieck rose sauvage och den ska korkas upp imorrn.

Mellandagsrea

Oj, vad jobbigt det är att springa i affärer på rean. Man blir rätt slut. Och ingen tvättmaskin eller torktumlare blev det men en systemkamera. Så kan det gå :)

 

Och en passande väska till, ett måste


God fortsättning!

Ny dörr

En ny dörr till lilla rummet/sovrummet som är en gammal dörr. Passar verkligen in. Den ska bara fixas till med lite lagning och målning.

 

Köksdröm

mmmm...fint....


                                              

Snö o rymmande hund

Jaha då har snön kommit. Fint men opraktiskt, i alla fall om man pendlar med bil till jobbet och har hus vid en "ej så prioriterad att ploga"-väg. Vovven är dock nöjd. Men nu under hösten har han börjat rymma när löven på häcken försvunnit. Har hittat honom på fel sida av tomten ett antal gånger. Nu är det fixat med fårstängsel så han inte blir påkörd.

 

Det börjar likna ett tak

Av gamla golvbrädor blir det nytt tak.
Köksgolv

Har nu inhandlat köksgolv. Det var tänkt att ha det i hallen men det går inte att kombinera med golvvärme (el). Men det kommer passa bra i köket.


Överraskning i hallen

Bakom väggskivorna i hallen gömde sig en pärlspont. Det gör valet av vägg i hallen mycket enkelt :)
God glögg

Snart är det jul. Har inte riktigt hängt med i all renovering. Denna glögg har jag nu provat och den var riktigt god öven om jag trodde det skulle smaka mer choklad och chili.


                                          


Bjälkar och väggar

Det är två olika takbjälkar till lilla rummet/sovrummet. Den ena är använd för att synas och den andra är bara en hel bjälke. Denna måste sågas ut och så måste de bli jämna för att inte få olika nivåer på taket. Har dessutom tagit bort en skiva på väggen för vi ska fixa en timmerstock som buktar ut. Just nu känns det som att det aldrig kommer bli beboligt.


Här är den bjälken som ska sågas urDörren är borta för den ska bytas mot en annan gammal dörr.Många tapeter har det varit under alla år

Tak på väg ner

Projekt: ta ner tak i lilla rummet/sovrummet. Varför? För att få mer takhöjd o ta fram bjälkarna.Bild från lilla rummet på övervåningen innan vi börjadeBäst att skydda det nylagda golvetTog bort papptaket och taklisterna son fungerade som mindre reglar av taket


 
Lite bortaHela taket borta

RSS 2.0