No more tvättstuga

Funderar på att köpa tvättmaskin. det är ju sommarrea. Den som finns i huset fungerar ej och ingen tänker gå ner till ån och tvätta :)  Men vad skönt med en egen tvättmaskin. Inga tidsbokningar, inga okändas kalsonger, trosor o strumpor lämnade i maskinen. Och bara ens eget sköljmedel. Nästan så man längtar till att tvätta!

                                    

Bor i ett hus med bara 9 lägenheter så vi delar tvättstuga på gården med några andra hus. Ändå så är det väldigt lätt att få tvättid men det är inte alltid så att man kan tvätta mellan de timmar man bokar. Nu har jag massor med tvätt så på söndag blir det att släpa sig ner för alla trappor, ut på gården, ner i källaren och starta maskinerna.

                                                   

Kallfarstun

Kommer lägga in en bild på den lilla hallen på nedervåningen när jag får tillfälle att fota. Det är en s.k kallfarstu. Nu är känns den mörk (och kall) och skulle behövs ljusas upp och kännas mysigare. De "garderober" som finns är hemska men varit funktionella såklart.
Tänkte på bröstpanel och en randig tapet så det känns högre i tak också.Beige och brun? Inte ljusblått iaf.


Golvet har jag inte funderat på. Kanske nåt trägolv? Kom gärna med idéer!

Coola örngott/kuddfodral

Dessa hittar du på www.mihi.se

Finns flera roliga varianterBilligare valnötsgolv

Har letat o kikat efter ett snyggt valnötsgolv, helst amerikanskt. Har hittat ett som är lite billigare. 384kr/kvm. Får duga i det lilla sovrummet.

                                         

O ja Linnéa, det är typ det golvet för 589kr/kvm som finns på selma :) We like

Ångest

11 dagars jobb...i rad. Och idag har det arbetats dubbelt, stressat för att hinna mellan jobb, stressat med alla arbetsuppgifter. Inte bra det här. Vill ligga vid huset i en solstol. Men den dagen kommer väl kanske nästa år ;) Eller kanske en utlandsresa skulle sitta fint i sommarregnet?

                                                      


Semestern är slut

usch, vilket ångest. Har så mycket att göra och sen tar semester slut. Hur ska allt gå ihop då? Får ägna helgerna åt planering och renovering. Med vilja så ska det gå.

                                                         

Nya luckor?

Funderar på att fixa i köket. Egenligen skulle allt rivas ut och in med helt nytt kök men det kostar en hel del. Tänkte i alla fall piffa upp med lite nya luckor. Om nu måtten passar den gamla inredningen. Tror det är minimala mått på lådorna. Får åka o mäta snart. Står mellan dessa tre..vilken är snyggast?Det lutar åt den mittersta.

Valnöt


Kanske inte passar i alla rum i ett gammalt timmerhus men visst är det snyggt? ? Synd att det kostar 589kr/m2

Fixa till det på husets framsida

Idag har det fixats med f.d rabatter och rampen är borttagen.


En bild innan arbetet.


Rabatt nr 2 som vi tar imorrn.


Rabatt nr 1.


Mycket blir det till komposten.


Kanske det finns nåt ätbart där?


Rampen flyttas.


Stenen läggs på plats istället.


Klara för dagen.


Den bit som är kvar av grusgången.


Klart för idag.


Även om vissa inte arbetar så hårt så tar det på krafterna att vara med.

Liten uppdatering


I väntan på uppdatering om eldstädernas skick får ljus duga.

Nu myser vi i huset. Det andas gammalt (luktar gammalt) men det är charmen med det hela. Det händer inte så mycket med huset ljust nu då vi funderar på hur vi vill göra och vad som måste göras. Dessutom är det inte klart men dödsboets lösöre. Det är klart det kan bli hur fint som helst men det krävs tid och pengar.Fria kanaler och en 14 tums tv får räcka just nu :)

Inga nya bilder idag

Tanken var att lägga upp nya bilder. Men glömde kameran hemma. Bara tagit med mobil och här är en bild på vovven och huset.

Eldstäder

4 eldstäder finns i huset, alla på nedervåningen.

Denna i ett litet rum. Har inte använts på 50 år och det är ett för stort jobb att fixa med rökkanaler så den får vara.


Öppen spis i "matsal". Endast för utsmyckning men ligger vid murstock så det kan gå att ordna så det går att elda i den.


Kamin i vardagsrum som använts.


Järnspis och bakugn i kök. Järnspisen har använts.

Rensning

Idag har vi rensat i huset på en del grejer. Lite står kvar då vi kommer använda det. En del grejer bar vi upp på övervåningen då det ska delas upp. Här är bilder innan vi började rensa. Imorrn följer bilder på hur det ser ut nu. Detta är endast nedervåningen då övervåningen är ett ännu större projekt, Ett rum där uppe har inte ens använts och är inte färdigbyggt. Puh, det är mycket som ska göras, en sak i taget :)Vovven fick stanna ute under tiden vi rensade.

Kohud

Ikea säljer nu kohudar för 1595kr. Mycket bra pris tycker jag, man kanske ska åka och titta. Storlekarna varierar mellan 3,2 m² till 5 m². Vill gärna ha en men tycker samtidigt att det tar emot lite att ha rester av en död ko hemma :S


 

En blogg om ett hus

Denna blogg kommer handla om ett hus byggt på 1850-talet. Det ska nu genomgå en förändring och här får ni följa med. Ni får även läsa en del om annat som pågar utanför husprojektet.
RSS 2.0