Behöver en vintergarderob

Det kliar lite i fingrarna, vill shoppa kläder. Behöver verkligen en ny vinterjacka då den jag haft i två säsonger gått sönder. Brukar ta en vända till barkarby två gånger per år och snart är det dags igen.
Tak

Håller på att sätta upp tak nu, det luktande golvet får vänta lite. Taket kommer bli så fint, lååånga brädor är det :)
Inte som det ser ut

Nä vi vattnar inte gräsmattan under dessa regniga dagar. Det är ett jordgetingbo och jag hoppas drottningen dränks. Körde över det med handjagaren, det vara bara att släppa och springa. Nu försöker vi fylla deras bo med vatten...hoppas det blir lyckat.


Ännu mera jobb

Det har luktat i det blivande sovrummet. Illa...det är botten som luktar, gamla sågspån. Så nu är det till att ta bort golvet och ut med fyllningen. Hade inte räknat med detta ganska tidskrävande och dammiga jobb men det måste göras.


Lutande väggen

I det blivande stora sovrummet (egentligen i gamla hallen) finns en vägg som lutar, det är ca 7 cm skillnad upptill. Det här gör att WIC-dörren faller inåt med en väldig fart när man öppnar den. Detta håller på att åtgärdas. Vi har tagit bort väggskivan och brädor och nu ska vi ändra på reglarna så det blir bra mått och ny skiva ska på. Sen ska dörren "knackas" rätt.Skivan borta

suck..

Vattenskada i badrummet. Det är så tråkigt och jobbigt så man blir alldeles matt. Försäkringsbolaget har varit här. Det är hål i plastmattan så det är fuktskada under en tredjedel av golvet. Det är även fukt bakom kaklet i duschen. Eftersom fuktskadan beror på hål och inte läckande ledning så måste vi betala ytskiktet själva. Vi hade ju inte tänkt göra om badrummet på ett par år. Och vi kommer inte ha nån toalett/dusch på ett antal veckor när badrummet ska rivas, fukten ska torkas och badrummet ska rustas upp. Oj oj...En annan grej som stör otroligt är skorstensrenoverarna som trots påringningar att de behöver komma inte gör det. Jag hatar hantverkare just nu.Känner mig som vovven, lite hängigMot hösten

Jag har skrivit tidigare att vårbruket får mig att känna sommar. Det är samma sak med skörden, nu börjar snart hösten. Det är ju mysigt med höst med lövkrattning men sen kommer det ju en vinter med kyla, snö och halka. Usch! Nej så ska man inte tänka ännu.
Beslutsångest

Renoveringen står stilla men snart är vi igång igen. Ska bara få lite experthjälp först så man vet vad man ska göra. Går och grubblar över en matgrupp som finns med en bra prislapp. Det är ett bord på 240x90 cm och 8 stolar i ek. Det kommer ta stor plats men då får man ju också plats. Det är sista ex i butiken och innan jag hinner grubbla klart är det nog sålt. Hmmmm...Inte riktigt detta men påminner om det

Den är äntligen av!

Nu är den av, borta. Slitigt men nu kan man pusta ut och ta tag i andra saker som ska göras bla sätta igen hålet till vinden och räta upp väggen mot WIC. Arbetet tar aldrig slut här.Rösta, hjälp mig att få shoppa på bauhaus :)

Är med i en tävling på hemmakanalen.se
Rösta gärna 5-stjärnor
Klicka på bilden för att komma till mitt tävlingsbidrag

Halva problemet borta

Halva stocken är av. Det var dock inte helt lätt, en yxa gick av under arbetet. Detta är den "enkla" biten där hela stocken syns, den andra kommer bli svårare. Men det är skönt att det kommit nånstans. Har stört mig varje gång jag ser den på väg till min walk in.


Goda drinkar?

Köpte denna på båten. Får prova den snart och se om det blir lika gott som riktiga mojitos.

Nu bär det av till nagelfröken.

En liten tripp

Har varit i Tallinn. Var många år sen jag var där och nu är så mycket turister och nybyggen. Det var över 30 grader så det blev en varm dag. Åkte baltiq queen som är en nybyggd båt och var helt ok men buffén var katastrof. Ska ni resa med den så hoppa över både middags- och frukostbuffén.

Mysig hytt med dubbelsäng och LCD-tv. Trång WC och dusch...som vanligt.
RSS 2.0