Förberedelser inför nyår

Igår hämtade vi bord och stolar som stått hos mina föräldrar sen i somras pga platsbrist. Nu när vi ska ha nyårsmiddag behövs de och plats finns i "gamla" vardagrummet. Vi har börjat värma upp rummet så det ska vara bra temperatur där imorrn. Idag har vi handlat mat, varit på systembolaget och handlat lite på ikea och det gick ganska bra även om det var fullt med folk överallt. Jag ♥ shop express.
Tack för allt, råttor o möss

Ja man vet inte hur man ska reagera. Min WIC är tätad till 100% och jag blev arg och ledsen när jag hittade musbajs bland handdukar och underkläder. Efter att vi rätade upp dörren så satte vi inte tillbaka fodret för det skulle ändras och målas. Så de har tyvärr kunnat springa där och äckla sig i några månader. Jag har upptäckt hål på kläder som jag trodde berodde på nåt som legat med i tvätten. Just nu gör jag allt för att få stopp på dem, två är tagna levande i fälla men de dog efter en stund. Kanske av stress för att hunden skällde som en galning när de kravlade runt. Jag skiter i hur de dör, bara de gör det. Känns ju hårt att känna så om djur men det här är små monster. Igår skulle jag ta på mig denna att sova i men den var förstörd.Inte det enda plagget tyvärr.. 

Dålig juluppdatering

Har haft lite bloggledigt under julen. Och nej, jag kommer inte lägga upp bilder på varje julklapp :) Imorrn ska vi fira jul på "riktigt" med familjen då alla är samlade. Ska bli mycket trevligt. I år har jag inte varit iväg på nån mellandagsrea och det är väldigt skönt att slippa trängas med massa desperata människor. Det är samma hets varje år.


Äntligen har vi fått upp temperaturen i sovrummet. I veckan har vi lagt oss och vaknat till 11 plusgrader. Det har varit pest och pina men tack vare lite färre minus ute och ett till element är det beboligt. I köket kommer vi upp i 23 grader när det eldas vilket känns som en bastu när man är van vid 16 grader där.


God fortsättning!

Dan före dopparedan

Det kommer i alla fall bli en vit jul, o kallt. Efter jobbet hämtade jag den sista julklappen som jag inte trodde skulle levereras innan jul men som tur var så var det snabbt jobbat av företaget och DHL. Nu väntar en uppesittarkväll med mat och imorrn blir det julmat och kalle anka som vanligt. GOD JUL!!!!Vi har en hustomte som lyser upp med värmeljus utanför ytterdörren

Juklappar klara

Åh, nu är det klart. Har varit ute sent i år men Stockholmshelgen fixade det mesta. Nu ligger de inte under en gran och väntar på sina nya ägare utan i köket. Vi har ingen gran i år för det finns ingen plats. Lustigt att säga så när man bor i ett hus med 6 rum o kök.
Elda i kylan

Det blir riktigt varmt i köket när det har eldats en stund. Köpte ved på bauhaus, inte billigt men nödvändigt då vi inte varit ute i ett uthus och letat fram ved när det varit ljust.Varmt och mysigt

Tävling - julrim LUMEA

Jag tävlar hos Engla om denna fantastiska pryl
Denna apparat önskar jag varenda kvinnlig kamrat
Långvarigt len med denna är ett nytt fenomen
Att epilera är inget man behöver mera
Smärta blir ett minne och att raka ofta känns vansinne


En liten uppdatering

Har inte uppdaterat på ett par dagar och det beror dels på att det inte hänt nåt i huset och dels har vi varit på en liten utflykt till huvudstaden. Bra hotell, god mat, julklappsinköp och träff med barndomsvän har stått på schemat. Så skönt att komma iväg, jag trivs i städer med puls även om julstressen märktes lite väl mycket i Stockholm. Nu har man kommit till lugnet på landet igen efter en del snöskottning.


 
Här bodde vi, nära till det mesta

Trappan

Har funderat på vad man ska göra med trappan. Det är en sliten trappa som inte går att slipa ner för trägnagarnas gångar kommer fram och färgen rostbrun är inget som gillas. Egentligen borde man byta ut den men ekonomin tillåter inte det just nu, mycket annat ska prioriteras först. Fick tanken att måla den helt vit men då skulle det bli för vitt eftersom hallen på bottenvåning är väldigt vit. Sen kom jag fram till att planstegen ska vara bruna och sättstegen vita.Brun färg målad en gång


Helt ok provisorisk lösning

Var är hunden?

Vi ropade på vovven när vi skulle ut från vardagsrummet. Vi hörde honom men han syntes inte till. Det är inte ett stort rum men nu fick man leta lite. Han hade hittat en varm plats som han inte ville lämna.
Hemligt och varmt gömställe

Inför 2011

Det var dags att skaffa ny almanacka så man kan hänga med och inte dubbelboka som jag är expert på. Har i flera år funderat på en personlig almanacka och nu har jag slagit till. Det blev http://www.personligalmanacka.se/ 
Fram till 20/12 kan man använda denna rabattkod och få 5% rabatt

M-WBXL-JJGU


Nu eldas det

Har köpt det som sotaren ordinerade till vedspisen. Nu hoppas vi att det ska gå bra och att det inte blir nån skorstensbrand. Ikväll blir det mysmiddag till idolfinalen och nobelmiddagen.
Några bra grejer

Vattenpumpen är fixad så nu låter inte varmvattenberedaren som att den skulle explodera och igår var sotaren här. Det var väl inga uppmuntrande ord han kom med. De framtida eldstadsplanerna ser inte bra ut, orkar inte ens tänka på det. Man ska inte tro man får ett garanterat bra resultat fast man betalat 30 lax. Provtryckningen av vedspisen gick ok. Däremot var det tjära!? i insatsröret vilket förbryllar en del eftersom vi inte eldat mer än 7-10 ggr. Sotaren trodde vi eldat förra vintern av det han såg och han trodde nog jag ljög när jag berättade sanningen. Nu ska vi köpa pannzink och elda med och sen måste de hit och sota. Inte så värst kul att det inte bara var att elda på men man vill ju inte ha soteld. Jaja, alltid är det nåt...inget ska gå smidigt!


                                                       

Min julklapp

från sambon. Jag har beställt den jag vill ha :) Beställde med kapslar (marabou och mellanrost) för jag trodde de kostade 58-59 kr överallt men för er som också köper tassimo-smaker så är ica och willys billigare. Där kostar de 47kr så det blir skillnad i längden.Jobbar på med hallen

Det är inte mycket kvar nu i hallen på övervåningen. Fönstret ska bytas men det har inte kommit ännu. Vi har tagit bort regeln som vi hade brädor på och tapetserat lumppapp och målat det. Sen ska elen dras nån gång i juldagarna.Sista delen lumppapp uppe och väntar på målarfärg


Sockel på plats


Medaljongerna har jag ju visat men lägger in en bild ändå

Mer snö

Det kommer mer snö men temperaturen utomhus är inte lika illa. Inte heller inne är det så farligt, i vardagsrummet har vi 22 grader, i köket 19 grader och 17 grader i sovrummet så det är acceptabelt. Och vi är inte de enda som haft frost inomhus de senaste dagarna. Vädret har varit extremt och det vi hoppas det kan stanna runt 10 minus nu. Bara att skotta på ute och hoppas vi kan elda på tisdag.Nya prylar

Det har blivit nån slags shabby chic-yra här. Kanske dämpar husångesten med nya grejer.Låda för tepåsar


Ljushus

Less på allt

Motgång efter motgång. Så trött på detta skithus. Igår var en riktigt dålig dag då jag upptäckte frost och mögel på några fönster. En komination av kyla, kondens och dålig ventilation. Det är en hel del som gör att man tappar motivationen nu. Man sliter hårt och alla pengar går till huset men ändå blir det inte bra.


Inomhustemperaturen är under all kritik. I sovrummet har vi 13-14 grader. Det är jobbigt att gå upp och ännu värre att gå ut i hallen där det är 0 grader, ibland kallare. Bara där blir man omotiverad. Sen kommer man ner till köket där det är 14-15 grader. Nu får vi dessutom passera hallen när man går mellan köket och vardagsrummet.

Ytterdörren är ju en anledning till att det är kallt. Man ser ut! Vi försöker slå på lister och frigolit men det blir ju inte ens halvbra.

Kondens och frost på fönster, i stort sett alla i huset. Igår tog jag bort frost och mögel på fönstret i grovfarstun och badrummet.

Badrummet borde inte användas då det inte finns nån ventilation alls. Kakelfogen lossnar. Det droppar från taket när man duschat. Fuktskadan i golvet växer. Ingen lång varm dusch där inte.

Vattnet går ju inte att dricka. Vi har druckit vatten på flaska sen vi flyttade hit. Det är ok men nu har vattnet börjat göra håret till svinto, både mitt och sambons. Sen ska pumpen fixas för trycket är ojämnt.Den som tycker det är lätt att renovera gamla hus med bristfälliga fel och tycker att vi borde komma längre i arbetet kan få komma hit och jobba. Man vill helst inte vara här, man bara ser alla dessa problem hela tiden.


Fönstret i grovfarstun


Fönstret i badrummet


Inget uppmuntrande inlägg men denna renovering är inte en dans på rosor. Det lilla man kan glädja sig åt nu är
att sotarn godkänner eldning i vedspisen nästa vecka *hoppas*. Nu torkar vi tårarna och biter ihop.

Schablonmålning

I hallen var tanken att på nougatfärgen måla medaljonger i färgen kakao. Letade efter schabloner ett tag men hittade ingen som var snygg förutom en på panduro hobby. Då jag tänkt en större modell medaljong som skulle vara på hela väggarna (som en riktig medaljontapet) så skulle det bli plottrigt med den jag fastnat för eftersom den var liten. Så det blev en medaljong-bård istället och det funkar lika bra det.Använde laserpass för raka mått


En del medaljonger blev det

RSS 2.0