Inredning i hallen

Det börjar ordna sig med hallen. Fortfarande en del småfix kvar men nu börjar det likna en hall.











Trög uppdatering

Det är semesterlugnt på bloggen. Men nån semester har det inte varit i hemmet. Det har ordnats lister, foder och socklar i hallen. Det tar TID. Inte så kul att lägga ut några bilder innan det blev klart. Så mycket pill och millimetersågning det är i ett gammalt hus. Måste upplevas för att det ska förstås. Tålamodet prövas kan jag lova. Här följer några bilder av resultatet.



Taklist som passade bra till det ojämna taket


Sockel, målad i samma färg som innedörrarna och fodret


Lyckhem

Har gått länge och tänkt på vad som skulle passa en vägg i köket, framför vedspisen. Vi har provat en för stor kökssoffa, bokhylla och nu sist en större skohylla med massa saker i istället för skor. Har inte varit nöjd och kollat på avlastningsbord med rätta mått. Det blev ikeas lyckhem, slog till idag och blev riktigt nöjd.



En bild innan alla prylar kommer på :)

Idag är ingen bra dag (avskyr el)

Elektrikern är här och kopplar in diverse saker i hallen. Golvvärmen funkar....men larmet...nej. Nåt i transformatorn har brunnit och det verkar glappt överallt. Hoppas det löser sig. Ett godistips jag kan ge i svåra tider är polly summer berries. Tyvärr är det slut här hemma men vi har tröstat oss med "the wedding chocolate". Inte alls lite gott men det duger.

 

Måla gammal pärlspont

Slitigt men värt det när man ser resultatet. Ett ok väder att slita i också, lite svalare och regn. Nu är skrapning, tvätt och målning klart.



Före


Efter

Passa på

Yankee candle har fraktfritt vid köp för minst 200kr, gäller tom 18 juli. Kanske ska slänga in en order till :)


                  
Klicka på bilden för länk

Fortsättning hallen

Idag har det kommit upp ny pärlspont och lite är målat. Blir nog snyggt när allt ät vitt, kommer kännas större och ljusare.



Har tagit bort en skiva för att kunna sätta mer pärlpont


Liten lösning tills elektrikern kommer igen


Innan målning


Efter målning

Äntligen regn

Det var så välkommet. Efter att ha sovit dåligt i flera nätter och nästan svimmat så fort man lyfte en hammare så är det lite svalare. Det firades med muffins och ekologiskt té med hibiskusblommor, äpple, nypon, svartvinbär och blåbär. Blir lila i koppen :)


Syns inte här men det spöregnar. Bäst att spana inifrån istället


Mums


Gott från friggs.

Målning och värmerekord

Denna helg skulle man legat på en strand och doppat sig i kallt vatten men nej, här har det varit målning och uppsättning av pärlspont i hallen. Jag har befunnit mig i "arbetsrummet" och det var inte behagligt arbetsväder men vi måste sätta lite fart.



Dörrarna är tvättade


Blir skillnad


Även målat dörrkarmarna


Och foder

Öppet och ljusare

Sådär, då är väggen borta. Steg 1 av 100 :)










Tjurmuskel, choklad och blommor

Väldigt trevligt att få blommor och choklad, älskar fina överraskningar ♥ Vovven älskar andra överraskningar även om han luktade och smakade lite på blommorna.



Aladdin hjärtan jordgubb är riktigt god.


Tjurmuskel blev populärare än grisknorr

Riva vägg

Då var arbetet med "master bedroom" igång. Som alltid så vet man inte vad som döljer sig bakom allt man får för sig att ändra på och på bilderna ser ni en stock vid taket som är bärande för väggen på vinden och en bjälke i golvet. Spännande va? Blir nog bra när vi funderat ut hur vi ska göra och just nu är jag glad att vi inte köpte tak som skulle passa in som hela längder.



Bort med skivan


Rivningen fortsätter


Lite mer öppet


Här ser ni bjälkarna



Stockholmsweekend

I helgen tog vi en paus från landet och for till stockholm för besök av vän. Det blev inte mycket shopping eftersom vädret var så bra. Istället har vi hunnit med stockholms skärgård och god mat. Det jag fick med mig hem var en magnet till diskmaskinen som jag funderat på att köpa länge. SMUTSIGT på ena sidan och RENT på andra så slipper man kolla eller fråga innan man gör nåt. Vovven var på weekend med sin bästis, blev en intensiv helg för honom med tjejsällskap och värme så han var helt slut igår.



Mycket enklare


Vilar upp sig


Favoritrestaurangen. Klicka på bilden för länk

Dåligt med renovering igen

Lite mer pyssel i trädgården. Gräsklippning och nedtagning av buskar och ogräs. Poolen var ett större projekt än väntat. Det lutar överallt så nu är det grävt och den är fylld utan att den rasat åt nåt håll. Bjuder på lite trädgård- och hundbilder.



Så här kan man också sola


Poolgrop klar


Nån har nosat i poolgropen


Hjälper till att ta bort stubbe

RSS 2.0