Det nya vardagsrummet

Lilla rummet/sovrummet har nu blivit nytt vardagsrum. Allt får plats och det har blivit julstämning där.Tv, hemmabio, digitalbox, wii, xbox....allt inkopplat


Lite julpynt


Vovven är ganska förvirrad över all flytt och ommöblering.


Advent i huset
Fortsättning hallen

Hallen har nu tapetserats med lumppapp och målats två gånger med färgen nougat, som är väldigt ljus nougat. Foder och sockel har målats och ska på plats, som vanligt är det problem med raka mått.Lumppapp uppe


Lösning för att komma åt väggarna vid trappen..LÄSKIGT!


Foder och sockel målas vitt, taklisten är nougat

Första natten i nya sovrummet

Och kallt var det. Vovven sover alltid i sängen och vill inte vara på nån annan plats. Men inatt hoppade han ner och la sig på sidan vid elementet....behöver inte förklara hur kallt det var. Det kommer in mycket kalluft från hallen och min WIC är inte isolerad så den bidrar nog en del. Får kolla upp om vi kan göra nåt åt det, kommer bli en fin elräkning sen. Har fått upp hängare med krokar som kommer till användning av morgonrockar och kläder.
Har även fixat en stjärna till fönsterlampan.


Impulsköp

För några dagar sen så fastnade jag för en "kruka" med hyacinter. Hittade den på ica när det skulle handlas och den fick följa med hem tillsammans med matkassarna.Passar in bra på bänken i köket

De där äckliga djuren igen

Igår morse hördes det prasslande ljud från golvskyddpappen i hallen på bottenvåning. Under trappen till övervåningen står vovvens oöppnade fodersäck men man kan säga att nu är den öppnad. Mössen har gnagt ett hål nedtill och det ligger smulor och bajs där. Jag började tejpa tänkbara hål där de kan ta sig upp och ett par timmar senare hittar jag källan. Det är där originalfodret sitter mot lilla rummet/sovrummet. Det räcker inte ända ner så de kommer väl från sina väl inarbetade banor i väggarna och sen är det bara att kalasa på det de hittar. Jag avskyr möss och råttor!!! Nu ska det fogskummas!!!


Ny vindstrappa

Den gamla vindstrappan som satt i nya sovrummet eller snarare hallen som det var förut har blivit ersatt av en vindslucka med trapp som sitter i den nya mindre hallen.
Före- och efterbilder, sovrum

Då var det mesta klart i master bedroom. Det som är kvar är lite målning och nån foderbit som ska på plats för att vi har skarvsladd indragen i rummet då även el ska göras senare. Här kommer bilder.Innan något gjordes då allt var öppet mot hallen och vinden


Trappan borta och väggen rivs


Nu är det mer öppet


Väggen rivs


Mittendörren är WIC och till höger en mindre garderob


Till höger ser man den tillfälliga ellösningen=skarvsladd


I hålet till hallen sätter vi dörren som satt mot rummet förut


Dörrarna ska få sig några penseldrag nästa år


Tänk att det nästan är klart, ett halvår senare...


Omöjligt hallgolv?

I fredags tog jag bort gamla golvmattan och skivorna som låg ovanpå det äldre golvet som vi trodde skulle vara fint och kunna användas. Det var verkligen inte i bra skick så det var bara att tänka om. Eftersom det inte är ett stort utrymme och vi inte vill slänga pengar på det så valdes ett ikeagolv, billigt och snabbt tänkte vi. Igår la vi klickgolvet direkt på det äldre golvet med bara en foam emellan. Det blev verkligen inte bra, det svajade och böjde sig i kanterna på vissa ställen. Tålamodet var slut så vi tänkte inte göra nåt åt det men kom fram till att golvet skulle gå sönder så vi tog upp det. Idag köpte vi spånskivor och la under och sen la vi golvet igen. Resultatet blev godkänt....ska inte ha nåt disko på det golvet.Golvet och skivorna


Inte så vackert


Upp med golvet och in med spånskivor


Klart


Djupt fönster

Jag gillar fönstret i "nya" sovrummet. Det är djupt och man får plats med massa krims krams :) Vovven har provat, funkar att sitta i men inte vända sig om.
Råtta nr 2

Vovven har fått en ny leksaksråtta. Den förra tog han med ut nån gång och slarvade bort. Han blev galen när han fick denna och gillar den nya lika mycket som den gamla. Han visar gärna upp den för besökare. Tur att hundar inte är så kräsna. Jag hoppas han kan bita lika mycket i en riktig råtta som han gör med denna istället för att bara buffa på den och hålla den i svansen.
Kan tillägga att ikeas gosedjur är mycket bättre än vanliga hundleksaker. De håller verkligen, skulle inte vara orolig för att ett barn får loss nåt från ett ikea-gosedjur

Skorstenshuv

Har glömt att visa skorstenshuven som kom upp för ca en vecka sen. Den och ett anslutningsrör till vedspisen kom plåtslagaren med då och monterade upp. Det ryker inte in längre för vi hittade källan till problemet. Skorstensrenoveraren hade inte täckt för röret till vedspisen så i det låg massor med bruk och skräp. Efter skitgöra så ryker det inte in längre och hoppas snart få hit sotare för att få ett G på allt.Mycket man behöver

Så här ser tapetbordet ut och då har jag ändå städat. Det är helt otroligt vad mycket man behöver för att fixa lister och foder. Dessutom ligger det verktyg på golvet (aja baja). Vi kämpar på och hoppas rummet blir helt klart snart!
Bra grejer

Att ha rätt utrustning är A och O i renovering. Det finns penslar och det finns penslar. Mitt favoritmärke är ANZA. Målade sovrumstaket med en billig borste och den hårade värre än hunden. En annan sak är ju att det är stor skillnad på elektriska prylar som skruvdragare, sticksåg osv. När vi gjorde det mesta av golvsockeln så fick vi låna en bra kap/gersåg med slide och det blev ju snygga, raka kanter. Det är tråkigt att lägga pengar på dyra verktyg men nödvändigt när det är så mycket som ska renoveras.Mycket bra grej :)

Tävla och vinn den nya kaffemaskinen från TASSIMO!

                                     Jag tävlar om den nya kaffemaskinen från Tassimo inkl ett startkit
                   av T-Discs totalt värde 2 000 kr i samarbete med WWW.JENNYN.SE

                                          Var med och tävla HÄR du också

Tidskrävande delar i ett rum

I alla fall ett rum som inte har raka mått. Nu håller vi på med foder, golvsockel och taklist. Det måste byggas på vid vissa ställen och pressas in med våld (stackars tapet). Det är inte det lättaste när det skiljer 4 cm på kortväggen och 10 cm på långväggen. Rummet är inte en kvadrat :) Sen är väggarna skeva men eftersom vi inte ville riva ut allt och sätta upp nya osb- och gipsskivor så får det bli lite snett och mer jobb med just listarbetet.Delar på plats


Taklist


Sockel


Vovven var med och hittade en bit av en underlagsfoam som var mjuk


Omotiverad

Igår var det vilodag. I snöstormen kändes det inte kul alls att fixa nåt även om man var inomhus. Det går sådär med lister och foder när måtten är helt fel. Snett och bulligt blir det. Att det luktar lik är ju inte heller ett plus. Nu försöker vi blicka framåt och se slutet av det här sovrummet. I dessa stunder längtar man tillbaka till sin hyreslägenhet eller att man hade flyttat till ett nyare hus. Men när man väl är klart med ett projekt så finns det inget som slår ett gammalt hus, charmen och minnena som huset bär med sig. Jag vill inte bo i ett 60-90-tals hus med snedtak på övervåningen och opersonlig planlösning, eller ett nytt älvsbyhus )finns andra fina färdiga hus). Så det gäller att kämpa på, ta en paus ibland så man inte blir för blind på all renovering.

Snöstorm

Usch vilket väder, nu börjar vintern på allvar. Vad kan då vara bättre än att tända ljus och mysa. Hämtade ut paket med ljus idag så det finns en ny laddning hemma.Mums!

Målning

Nu är foder och sockel till sovrummet målat. Det tog sin tid (så är det ju när man målar med lackfärg) men det som var värst var stanken av dött. Vi har tätat med trä, nät och fogskum så antagligen har en mus försökt ta sig in nånstans, fastnat och dött. Idag luktar det inte, konstigt men skönt.


Sockeln ska torka


Fodret fick stå i garderoben så det inte skulle vara i vägen

Hösttrött

Vovven har bara en rutin på kvällarna....ligga i soffan. Han är oftast ute hela dagen om vädret tillåter men oavsett vad han gör och hur aktiv han är så intar han soffläge runt 18-19. Han ligger dessutom helst på kuddarna men är han riktigt trött kan han sova hur som helst. Här kommer nya och gamla bilder på hur det kan se ut när det är mörkt ute och vovven ska vila.
Ser ju mysigt ut

Men tanken är att det ska värma upp "systemet" för när plåtslagaren installerat röret så provade han att elda i vedspisen men det rök in. Läste lite om det och provade att elda värmeljus i ett par timmar....förgäves....det blir som en rökmaskin ändå....trött man blir på allt som inte funkar!!!!!
Tapetsering klar

Jaha, då var 2 kvällsjobb över och tapetsering klar. Det gick bra även om det var trögt på slutet och vi var trötta och aningen okoncentrerade. Jag hoppas jag mätt rätt med golvsockelhöjden, annars kan vi ligga risigt till.Så här såg de ut när vi gjort en vägg

Kan ni gissa vad vi gjorde igår kväll....

...och som vi kommer fortsätta med ikväll?

Inte så svårt att gissa va?

Taket vitare

I helgen så målade jag taket i master bedroom med panelvit. Trots att det blev lite flammigt på vissa ställen så är jag nöjd med resultatet. Ville ju inte ha det bastufärgat eller fulfuru :)


Riva tapet, spackla, slipa

Har igår och idag gjort som det står i rubriken i både sovrummet och hallen. Kroppen värker och huvudet maler vad vi ska ha för färg i hallen. Funderar på ljusturkos/isblå med medaljonger eller liljor. Har rivit de gamla boråstapeterna så mycket det går men vi kommer välja att sätta upp lumppapp och sen måla.


RSS 2.0