Nya element

Idag har elektrikern med sällskap varit här. Nu är två 400 V element installerade i kök och grovfarstu. En spotlight har kommit upp i badrummet och en utelampa med sensor är på plats. Toppen!
Andra väggen

Vi hade tänkt att lämna väggen på andra sidan min WIC som den är, dvs lutande 5 cm. Det blir ingen snygg övergång från rak vägg till lutande vägg så vi har bestämt oss för att korrigera den. Detta borde vi ha gjort när den andra väggen ändrades men nu får det bli så här. Det nyoljade golvet är täckt med skyddspapp (hoppas det inte förstör härdningsprocessen) och skivan är borta. Nu blir det till att bygga på med tjockare reglar längst upp och sen på med gips.
Man kan inte bara lägga pengar på renovering

Golvsockel, element, olja, spackel....listan är lång på renoveringsinköpen. Men nu la jag pengar på mig själv och det behövdes. Har fått väldigt tovigt och svårhanterat hår sen en permanent i våras. Ingen inpackning har hjälpt och mitt vanliga TIGI bed head volume schampo och balsam har inte funkat nu till trassligt hår. Så jag har köpt redken smooth down som ska vara bra och visst är det skillnad. Ofta är det så att man får vad man betalar för....


Olja golv

Det var längesen nåt gick smidigt i renoveringen. Det var ju inte annorlunda när vi igår behandlade golvet i sovrummet med olja. Jag hade slipat lite lätt dagarna innan så oljan skulle tränga ner ordentligt. Vi hyrde en polermaskin och köpte med två olika rondeller, en som poleras med direkt och en som man använder flera timmar senare. Vi börjar olja golvet ca 4 kvm, väntar 15 min och när vi sen ska sätta igång poleringsmaskinen så går proppen. Det blir mörkt i rummet eftersom vi bara har en arbetslampa där. Byter propp, drar en förlängningssladd till hallen i bottenvåningen och provar....då går proppen där. Efter att vi bytt propp igen så testar vi att dra sladden till köket och då funkar det. MEN maskinen är knappt styrbar och lämnar dessutom svarta märken på golvet från hjulen. Även när vi sänkte handtaget var den svår att hantera. Det slutade med att vi fick polera för hand. Efter många timmar, bråk och skitiga handdukar var oljningen och första poleringen klar. Andra poleringen skulle enligt tidsberäkningen ske kl 04 men det var inget jag hade lust med så jag har gjort det nu på förmiddagen. Kan aldrig mer i mitt liv tänka mig köpa ett obehandlat golv igen. Visst att man sparar pengar på att göra det själv men det är inte värt det! Det är alldeles för mycket tid och tålamod som går åt och vi har mycket annat att göra än att behandla golv.

Halltak övervåning

Halltaket på övervåningen bestod av ett papptak och sen brädor och har aldrig varit isolerat. Nu har vi tagit bort det mesta så det blev öppet upp till vinden. Vi har gjort rent taket från limfärg som satt i det lilla rummet/sovrummet och återanvänder det här i hallen istället. Det är sån skillnad när man kan använda gammalt och bra material som varit med så länge mot att köpa nytt, nytt kan aldrig ersätta gammalt på samma sätt. Sen ska vi isolera och lägga de gamla brädorna på isoleringen.Här syns en bit av papptaket och brädorna


Här börjar hålet till vinden bli störreDet "nya" fina taket

Inträffade en katastrof!!!

I förrgår så blev det översvämning i grovfarstun och badrummet. Som tur var upptäckte vi det innan det spred sig till köket. Slangen från brunnen till varmvattenberedaren hade släppt och det forsade vatten. Det hade hållt på i max en halvtimme innan vi upptäckte det men det hann bli flera cm vatten. Och i denna vattensamling stod mina nya garderober :( Sambon spang ut och drog ur pumpen och vatten slutade spruta. Vi började skrapa vatten och lyfta upp garderoberna på träbitar så de skulle torka och inte svälla så mycket. Efter några timmar var det ganska torrt och allt som var på golvet var upphängt för att torka. Men inget vatten hade vi och tanken på att vara utan vatten i helgen gjorde oss ännu mer uppgivna. Som tur var så kom rörmokaren dagen efter och fixade skadan. Bra service!

Sidoprojekt

Har satt in 3 garderober i grovfarstun. I jakt på mössens intåg i vårt hem så tog vi bort och eldade upp garderoben som stod ovanpå hålet till krypgrunden. Garderoben var lite skev och även den har mössen användt som toalett. Skorna i skostället var också fulla av gröna bajs (gröna för de ätit råttgift). Nu har det däremot lugnat sig på mössfronten. Hoppas de dött eller flyttat. Vovven har ju fått tag på en, den var så rolig för den sprattlade och pep.Min "badrums"-garderob. Smink, parfym och krämer ska rymmas här.

Golvet nästan klart

Börjar se ljuset i tunneln. Bara frisen kvar (bara och bara) och det hoppas jag är klart snart. Det är så mycket små detaljer som man måste fixa innan. Arga snickar´n kom hiiit :)Upplockat och dags att läggas


Hälften gjort


Klart, förutom sista frisen då (syns inte här)

Rosa månad

Det är rosa bandet-kampanj och förutom att köpa en rosa bandet-bok kommer jag köpa en tredje skruvdragare. Lite smidigare än de två som finns i huset redan och mycket snyggare. Och det är ju toppen att man samtidigt skänker pengar!

kommer från clas ohlsonNy dator...igen

Det blev inte direkt som jag tänkt med datorköp. Köpte ju en HP i väntan på att försäkringsbolaget skulle utreda ärendet. Trodde inte att jag skulle få en rekvisition på en ny sony vaio utan pengar. Men så blev det. Ska försöka sälja HP.n.


UGGs

Har investerat i ett par UGGs. Tänkte köpa ett par förra året men det blev inte av. Det blev classic tall bomber. Hoppas dessa kommer värma i vinter.

Sliter med golvet

Usch och fy. Det går inte bra med golvet. Det ska flyttas reglar och brädorna är lite skeva, väggarna är sneda vilket skapar stora problem. För att utnyttja brädornas fulla längd (3,80m) så kommer vi lägga en sk fris som egentligen ska vara som en ram runt golvet men vi tänker inte ha gerad fris för att undvika ytterliggare problem med detta golv. Jag hoppas det går bättre imorrn. Sen igår har vi lagt in 4 brädor och tagit bort 3 av dessa...så bra går det :( Blä!

Äntligen är golvet inne

Reglarna är på plats och golvet är inne för att ligga där i flera dagar. Har ställt in ett element på och isolerat sista biten av taket där hålet där vinden var så nu är det 20 grader i rummet.Mycket som skulle lösas för att få fast dem


Hoppas på att lägga det i helgen

Nya grejer

Ska visa två saker som jag inhandlade igår.Dyraste påsen jag nånsin köpt, en lampa


Tyckte den passar bra, ibland ;)

Sockel

Har hittat en "sockelpanel" i riktigt trä. Den sticker ut 4 cm nedtill vilket både är bra och dåligt. Bra för att det kommer täcka glipor när golvet ligger på plats men det kan bli problem med möbler. Den är 28 cm hög, jag kunde tänka 10 cm till.Fick ta hem ett prov


Kallt men soligt

Vovven trivs i solen, gillar inte kylan alls. Och värre blir det. Sambon har slitigt med reglar i helgen medan jag roat mig. Det måste ju bli klart snart!!!
Segt med renovering, skönt att åka bort

Det är väl en och annan regel som kommit upp men det går ju inte smidigt. I helgen åker jag till huvudstaden och umgås med gott folk, shoppar och äter god mat. Det är skönt att få komma bort från huset även om det bara är en helg.
RSS 2.0