Nya moment, nya problem

Då har vi lagt en plastduk över taket till köket. Jag trodde att det bara var att sätta reglarna på plats för golvet och sen in med golvet så det får ligga där en tid men icke. Det är ju en skillnad på nivån men att det skulle skilja 17 cm från ena väggen till den andra trodde ingen. Det innebär att vi inte kan fästa bjälkskor i timmerstockarna utan de hamnar vid gipsskivorna på ena sidan av rummet. Så några reglar kom inte upp, det blev mest klia sig i huvudet för sambon medan jag var nära att ta kofoten och slå sönder rummet. Jag förstår att folk är med i arga snickaren och att förhållanden tar slut pga renovering. Man sliter och ändå blir det fel. Vi har ju bara hållt på ett år men det tär ändå. Tur är ju att ilskan går över....tills nästa dag det ska renoveras :)
Väggen klar

Sådär, då var gipsskivorna uppe. Nu är det dags att sätta reglar och lägga isolering innan det är dags för golv. Golvet ska helst ligga i rummet i 1 vecka innan det läggs och dessutom i 20 grader. Tror det är 10 grader i rummet nu. Får dra en skarvsladd (saknas el där) och in med ett element.Söta plopp

Visst är det bättre än den vanliga plopp-texten
Status golv

Eller snarare frånvaron av golv. Nu är allt ute. Det luktar fortfarande så det vädras för fullt innan vi lägger över en plastfolie, sen fyller med isolering och sen golvet som är furugolv ca 16 cm brett.
Under spånskivorna låg en korkmatta och sen reglar


Snyggt golv va? :)


Under det "snygga" golvet fanns trägolv och sen såklart spån och skräp


Allt borta och det är städat


Ny dator

Äntligen! Ny dator är köpt. Hade tänkt att köpa en liten 10 tum och sen en stationär men så blev det inte. Det blev en HP dv6 3009 som jag tror kommer bli helt ok att använda. Inte så snygg som en liten rosa minidator då men den får duga.


Nu blir det mer bloggning framöver :)

Ett litet blogginlägg

Jaha, vad händer då? Jo golvet och all fyllning är borta i stora sovrummet. Det har varit slitigt då sambon fortfarande är skadad, han ska till doktor imorrn. Jag har i helgen trampat på en rostig, smutsig spik och har ont och problem att gå. Vovven är kastrerad och det var ganska dramatiskt på operationsdagen men nu är han sitt forna jag utan bollar men fortfarande har han ju ont såklart. Datorn är inne på felsökning och hitills har de kommit fram till att moderkort och grafikkort är trasigt. Bye bye min sony vaio.Valvaka igår och jag spyr på detta land med så kallad demokrati. Jag är nöjd med resultatet och hoppas allt ordnar sig, mer än så delar jag inte med mig av mina riksdagstankar :)  Men att det är sandlådenivå och att man ska hitta syndabockar och snacka skit och ljuga om andra partier gör mig trött och arg.  

Bloggpaus

Får bli en liten bloggpaus. Min två år gamla bärbara dator har kastat in handduken och sambon är skadad då hans ena finger är lilasvart och dubbelt så stor som de andra fingrarna. Nu blir det timeout då renoveringen står stilla.

Bakom plasten

I nästan ett halvår har vedspisen och ugnen stått inplastad då det ramlat ner sot och annat skräp under skorstensrenoveringen. Nu är renoveringen snart klar så jag tog bort plasten och försökte göra rent i två timmar men det är så mycket kvar. Det ser i alla fall mycket bättre ut än innan jag började städa men lite ny puts kommer sitta fint. SNART hoppas jag att vi kan elda i vedspisen. Mer värme och mys.


Tapet klar

Då är tapeterna köpta och hemma. Det kommer bli riktigt bra, kanske lite för mörkt men då jag sover bättre :) Igår var en riktigt dålig dag, måste åkt på matförgiftning. Idag känns det bättre även om jag är ganska matt.6 rullar


Tror det blir fint med det guldiga

                         

                                     Tapeten kommer från
                                     

Fortsättning sovrumstak

Nu är taket nästan klart, fattas 2,5 längder. Det blir fint med vitt på sen. Nu i dagarna ska reglar, gipsskivor, golv och annat nödvändigt inhandlas så vi kan fortsätta renoveringen. Vill få rummet klart NU men det är ju inte möjligt.De är 4,40 långa

Tapet hittad

Har hittat en passande tapet. Ni kan se bild om ni klickar på länken nedan.  


TAPET

Bra skylt

Passar perfekt.
Planer för master bedroom

Även om det är lååångt till planering för inredning i stora sovrummet så måste man ju tänka på detaljer när man håller på. Tanken är nu vitt tak och taklist, brunbetsat furugolv, vit sockelpanel och brun tapet med mönster. Har hittat en inspirationsbild som stämmer rätt bra på det jag önskar. Jag vill inte ha en vanlig sockel då jag tror det blir för mycket brun tapet och rummet kanske känns för mörkt och trångt. Vi har ju inte 3 meter i takhöjd. Det blir inte heller någon kristallkrona :)
Fortsättning skorsten

Idag går det i alla fall framåt med skorstenen. Det är murat i de större rummen på under- och övervåning där det ska bli kakelugn och bergslagskamin. Nu ska skorstenen fyllas så vi kommer kunna elda i vedspisen i köket i vinter :) Myyyysigt! Hoppas allt går bra, den här skorstenen har varit ett orosmoln länge nu. Det läckte in medel (som de fyller skorstenen med) vid vedspisen så de fick lägga mer bruk i ett hål. Jag håller tummarna för det har inte gått så bra hitills.För bergslagskamin på andra våningen


För kakelugn på första våningen


Mysigt med sol, det är vi inte vana vid

RSS 2.0