Kamin vald

Det blev en JÖTUL F3. En mellanstor kamin som kommer funka som tillfällig "stödvärme" i vinter och den passar in bra i detta hus. Ska bli spännande att elda i den.
Knoppar

I snart ett år har garderoberna i grovfarstun stått utan handtag. Har inte hittat nåt som passat. Men äntligen sitter det knoppar på, söta porslinsknoppar från Lisbeth Dahl och resultatet blev mycket bra.

 


Fullt med grejer

Hallen på övervåningen har blivit samlingsplats för alla badrumsprylar. All VVS har kommit. Vill som vanligt ha klart allt NU men det är ju mycket jobb kvar. Det ska fixas golv och reglas klart med väggar och tak innan elektrikern kommer. Sen ska väggarna och taket bli klart så mattläggaren kan göra sitt jobb. Efter det så ska rörmokaren fixa med vattnet. Kan det bli klart om en månad? Hoppas det! Är såååå trött på nuvarande badrummet då man måste duscha med fönster och dörrar öppna.


Fejk

Jag gillar inte plastblommor. Man har ju en bild i huvudet på fula, illaluktande och billiga skitblommor. Men eftersom jag inte ens har en grön tumme så köpte jag igår 4 orkideer. De kommer alltid blomma och jag behöver bara damma av dom nån gång då och då. Enkelt men så trist när de inte är levande.Kommer "leva" ett tag


Rörigt

Nu är livet ganska snurrigt. Så många beslut att ta och tight tidsshema. Är stressad över allt som ska fixas innan vissa inbokade hantverkare. Skrev för ett tag sen att vi inte ska ha pelletskamin och det ska vi inte. Planen var att dra in vattenburet och ha en kakelugnspanna vilket är smart då det kombinerar vedpanna och kakelugn och dessa båda behöver vi. Har tagit in offert från rörmokare och planerat plats för ackumulatortank. Den ska stå i det fuktskadade badrummet och med all tid och alla pengar som det krävs i nya badrummet och vardagsrummet så hinner vi inte ta hand om skadan och renovera grovfarstun innan vintern. Vi får lösa det genom att köpa en vanlig kamin som vi sen flyttar upp till övervåningen när det är dags för kakelugnspanna OM det kommer funka att ha en sådan till det insatsröret som är draget till vardagsrummet. Sotaren var lite orolig då effekten på pannan är så stor. Men det får vi ta i vår, skjuter upp det :)

Paket från hafa

Idag kom det ett bud med paket. Det inehöll två takduschar och två lampor. Det här med att ha dubbla handfat och dubbla duschar är ju så praktiskt men oj så dyrt det blir.

Eldkorg

Har köpt en eldkorg/grillkorg. Funderat ett tag på det, dels kan man elda i den under kalla sommarkvällar och man kan grilla på vintern. Har inte testat den än men det blir säkert mysigt.

Pelletsmaskinen

Är 3 månader sen jag skrev nåt om hunden, tiden går fort. Vår lille pojke älskar trä. Att gnaga sönder träbitar i småbitar. Så fort han hör att nån sågar så springer han dit och sitter nedanför och väntar på spillet. Även grenar och buskar går bra. Han sväljer inte nåt (som tur är) utan han spottar ut allt. Vi har ju länge planerat att ha en pelletskamin men nu blir det nog inte så, berättar mer om det till veckan kanske. Men vovven skulle vara grym på att göra pellets och träflisor, gratis arbetskraft.

Avlopp

Rörmokarna har varit här och fixat avlopp i utbyggnaden. Nu går det inte att ångra placering av toa, handfat och dusch. Man kan säga att hela utbyggnaden har duschat. Hann inte upp med presenning innan regnet och sen valde vi att ta bort den för att det skulle få torka då det skulle bli sol men man ska aldrig lite på prognoserna för den fick duscha i 12 timmar. Nu behåller vi plasten på.


Väggar och tak

Det fixas lite här och där. Känns som att man springer runt huset och donar. Taket börjar komma på plats i vardagsrummet och under tre dagar har det skrapats 5 lager tapet. Det känns ju som att 6mm renoveringsgips inte varit så dum idé direkt.Kär i en kran

Vi kommer antagligen ha en del svedbergs produkter i nya badrummet. Har hittat en tvättställsblandare som heter love me. Och det är verkligen det man gör, älskar den. Eftersom det blir dubbelhandfat så behövs två blandare för 8000kr...saftigt.Utbyggnad

Nu har snickarna jobbat i några dagar och det har ju gett resultat. Alltid kul att se när det händer nåt.Vi tog bort botten till farstukvisten så bara trappen blev kvar


Plintar


Lite på plats


Nu börjar det ta formSliten

Det var längesen man hade en myskväll i soffan eller en hel slappdag. Har precis slutat skrubbat takbjälkar i vardagsrummet och sambon håller på än med utbyggnaden och ska vara på byggvaruhuset klockan 7.00 imorrn. Just nu är livet inte en dans på rosor vad det gäller renovering men vi försöker se framåt mot vintern när en del ska vara klart och då ska det slappas! Men vi har en helg i Stockholm först med fint hotell och ska bara njuta.
Sol, renovering och bloggvila

Här på bloggen händer inte mycket. Det beror på tidsbrist. Det renoveras, solas och jobbas. Fönstret i hallen på övervåningen är klart. Foder på plats och allt är målat två gånger. Nån som tycker att lampan är snygg så är den till salu billigt :)

RSS 2.0