Vatten igen!!

Rörmokarna kom tillbaka i fredags när det blev mörkt så efter kl 18 var vattnet igång igen. Så skönt! Nu hoppas vi att det inte kommer hända nåt nytt och jag tycker vattnet blivit lite bättre efter bottenventilbytet. Nu kommer jag nog inte blogga på några dagar då jag har annat spännande framför mig. Nåt som är klart i"planeringen" framöver är i alla fall val av hundras. Det blir amstaff.


                   

Lagom höjd, lagom vikt, bra temperament

Oförutsedda händelser och utgifter

Sånt får man när man bor i hus. Vi har haft flera problem med vattnet sen vi flyttade in för snart ett år sen. Pumpen slutade fungera den dagen vi flyttade hit så den första helgen fick vi hämta vatten och duscha med hinkar. Tog vattenprover och vattnet är tjänligt men ska helst inte drickas och vi gör inte det heller. Sen kom översvämningen i grovfarstun. Nu för några dagar sen frös inte vattnet i köket utan det var en "rostpropp" som orsakat stoppet. Men igår slutade vattnet att rinna i alla kranar. Pumpen gick konstant och var jättevarm så vi antog att det inte frusit mellan pumpen och huset. Ringde rörmokaren som trodde att bottenventilen i brunnen var trasig. De har idag varit här och bytt den men nu har det frusit mellan pumpen och brunnen. De ska iväg och hämta nån ångapparat och se om de kan få bort isproppen. Jag är rädd att vattnet nu har frusit mellan pumpen och huset också när det stått stilla i 1½ dygn. Hoppas de får igång det. Sen väntar väl en fet faktura. Jag saknar verkligen rinnande vatten. Måste diska, tvätta kläder och tvätta håret!!!Vi har iaf en väldigt bra rörmokare!

Bokrea

Var på årets bokrea igår. Som vanligt mycket folk ute som ville fynda. 4 böcker fick räcka denna gång och jag tror jag kommer bläddra i dom mycket, eller det har jag redan gjort. Ska försöka få sambon att laga nåt gott ur "halv åtta hos mig".

Gottegrisar

Det har vi blivit här hemma. Eller vi har alltid varit det men på sista tiden har det blivit mycket. Lösgodis, kladdkaka, brownies och cookies från subway. När man är sockerberoende så blir man så glad när man hittar nåt smaskigt i skafferiet. Längst in i ett skåp låg en ask "The wedding chocolate". Mums!
Vara positiv

Ibland är det svårt att känna sig motiverad att fortsätta hålla på att renovera när vi fryser så mycket i detta hus. De kalla dagarna har vi 13-14 grader i sovrummet och ungefär samma i köket och vardagrummet. I hallarna är det minusgrader. Försöker tänka på att nästa vinter så ska vi inte ha det så här utan då är vardagrummet klart på bottenvåning med kamin och vi har en ny isolerad ytterdörr. Tanken på att ha det på detta sätt en vinter till är hemsk och hade vi inte kunnat elda i vedspisen så hade vi aldrig stått ut. Men ett liv med underställ dygnet runt och att ständigt frysa ändå är inget alternativ för oss om ett år. Vore en dröm att ha 21 grader i alla brukbara rum. Det är vårt mål nästa vinter, det ska jag komma ihåg!
Vovven fryser också men vi brukar stoppa om honom med en filt och då ligger han så länge utan att röra sig

Margarinlåda

I det lilla uthuset som vi städade ur hittades en låda från Pellerins margarin. Auguste Pellerin tjänade ihop en förmögenhet på sitt margarin och 1894 startade han Pellerins margarinfabrik i i Göteborg. Denna låda ska absolut sparas och användas. Jag har försökt göra rent den och får nog fortsätta lite till. Hoppas jag hittar några sockerlådor nånstans också.Kallt men soligt

Här kommer lite bilder på vovven i solen. Han trivs så länge han är igång men efter en timme eller två så vill han in till sin fatboy.

Andra huset

Det bjuds inte på några bilder från boningshuset för just nu finns det inget att visa. Det andra huset tog jag lite bilder på idag när vi flyttade grejor dit. Det har en fin stil och är bra för inspirationen. Har riktiga drömtak! Man kan tro det stått där länge men innan var det ett stall där och om jag inte minns fel så revs det när jag var liten. Här kommer bilder utvändigt och invändigt.
Bra att det tar lång tid

Ja det trodde jag aldrig att jag skulle tycka men ibland är det bra att det tar tid att renovera så man gör rätt val. En tapet kan vara lätt att ångra och fixa ny men när vi gör om så mycket så gäller det att tänka till. I oktober 2009 så trodde jag att valet skulle stå mellan kakelugn och bergslagskamin i vardagrummet. På sista tiden har det varit kakelugn och rörspis. Det skulle stå för en del av vår uppvärming tillsammans med vår direktverkande el och så tänkte vi köpa en luftvärmepump. Men tack vare att det tar tid och man hinner titta på andra lösningar så har vi kommit fram till att det blir en pelletskamin. Den slår inte en kakelugn eller rörspis i mysfaktor och utseende men nu får vi tänka på det praktiska. Nu blir två lösningar en istället. Skönt när man kommer fram till ett bra beslut, bara hoppas det funkar i praktiken också.


Skitväder

Varför ska det vara så lååång vinter? Det sätter stopp för många planer. Vill komma igång med både nybygge och renovering. Varför bor man i Sverige? Nu vill jag ha vår, torrt med 10+ och skinande sol. När jag ser väderprognoserna mår jag bara dåligt och känner mig deppig. Usch!!

Audi vs BMW

I brist på renoveringsinlägg så tänkte jag dela med mig av lite biltankar. Det är 8 månaders sen jag bytte till en större bil och annat märke (från BMW till audi). Jag är en sån person som tycker bilen är mer än ett transportmedel. Det är en del av mig, jag vill trivas i min kärra. För mig så är det viktigt vilken bil jag har och det kan nog komma ifrån att jag jobbpendlat långt och länge. Därför så blir jag lite besviken på mitt bilbyte. Jag har tänkt lite på för- och nackdelar.


BMWn har auxingång och det saknar audi.n vilket innebär att jag inte kan spela min ipod. Passagerarsätet i audin är väldigt känsligt för tryck så där kan man inte lägga varken plånbok eller handväska utan att det tjuter vilket är så irriterande. Audin.s ratt har volymen på höger sida och BMWn.s ratt på vänster och eftersom man oftast (i alla fall jag) sitter med vänster hand på ratten och höger arm på armstödet och kanske höger hand på växelspaken så är det ju bäst att ha volymen på vänster sida för den använder man mer än knappen som byter låt eller kanal.
Jag är ändå ganska nöjd med audin även om jag saknar BMWn mycket. Ett plus för audin är att mugghållaren sitter på instrumentpanelen medan BMWn har den mellan framsätena. Audin är skön att köra, har många hästar men drar ok ändå och vi behövde en större bil med drag.


Jaja, nog om detta i-landsproblem :)

Dålig uppdatering igen

Jag vet, jag har inte riktigt prioriterat bloggen. Sen sist så har det flyttats grejor från vardagrummet på övervåningen och sen har vattnet i köket frusit. Det skedde i samband med att vi "luftade" pumpen. I hopp om att det ska ge sig har vi fyllt diskmaskinen och hållt tummarna men det har inte hjälpt. Nu har vi gått till toaletten och diskat en del men från och med nu är det papptallrik och plastbestick som gäller.

Nu blir det lite té i plastmugg och läsning

Beroendeframkallande spel?

Laddade för några dagar sen ner ett spel på iphonen som heter Bakery story. Har läst att det ska vara roligt och visst är det så men det är ett stressande onlinespel. Du ska baka olika saker som tar olika lång tid och se till att gästerna har nåt att äta eller dricka och du ska tjäna mer pengar och kunna köpa inredning, större yta och nya maskiner. Det som är riktigt illa i det här spelet är att man kan få inredning eller laga nåt direkt (som egentligen kan ta upp till flera dagar) med diamanter. Diamanter får man köpa för RIKTIGA pengar. För tar en sak 1 timme att göra har man 1 timme att servera det annars ruttnar det. Då kan man slänga det eller få rätten fräsch för diamanter Helt sjukt. Hur sunt är det att behöva ta upp telefonen för att man måste servera nåt eller sätta nåt på lagning. Under natten är tanken att man sätter saker i ugnen/kaffemaskinen som tar 4 timmar eller längre att laga så kan man servera det när man vaknar. Jag hade hoppats på att man kunde spela det nån gång när man har tråkigt men det här är som ett eget företag...där man kan lägga sina egna pengar. Inte ok!!

Rensa

Just nu så renoveras det ingenting. Däremot så rensas det i det stora rummet på övervåningen för att vi ska kunna renovera. Det tar tid då det är så mycket prylar och möbler som ska ut. Det står böcker överallt, gamla gardinstänger och tavlor högt och lågt. Rensa är egentligen fel ord för det är inte mycket vi slänger utan vi packar ner det och flyttar det bara till annan plats. De som skulle rensa har inte gjort det och vi orkar inte vänta längre. Vi har hållt på flera timmar per dag i nästan en vecka men det är inte slut.

Svar till Lisaflis: Kommoden är från ikeas godmorgon http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30164844
Fatboy

Igår köpte vi en fatboy till vovven. Har länge funderat på en men priset är ju sådär. När det dök upp en begagnad men oanvänd i närheten så var det inget att tveka om. Personen som sålde hade hundar som vägrade att ligga på den och det är ju inget ovanligt eftersom det är lite halt "tyg" och massa puffar i. Det dröjde inte så länge innan vår pojke accepterade den när vi la hans filt på. Idag har vi tagit ur lite puffar för den kändes lite hård.Mysigt

Mitt första skrivbord

Det är mycket som eldas upp här. Man kan säga att det vårstädas lite då och då. Mitt första skrivbord fick brinna upp i helgen. Det var fint men väldigt slitet. Jag hade satt en massa klistermärken på som jag antagligen tyckte var fina för 20 år sen.
Dockstation

En praktisk sak. Jag använder den inte för att ladda utan mer som parkeringsplats. Då slipper min kära ägodel ligga på ett bord och skava.


En kompis

Funderar på att under året skaffa tillökning i familjen. Ingen människobebis för det är jag verkligen inte sugen på, blir ibland avskräckt av den bubbla folk som fått barn lever i. En vovvekompis istället. Ras är ett svårt val. Jag har varit inne på större hundar som rottweiler och dogue de Bordeaux men det blir för opraktiskt. Nu lutar det åt engelsk staffordshire bullterrier eller amerikansk staffordshire bullterrier. Vi får se.Engelsk staffe
Bättre bild

Här kommer en bild där man ser att väggen är borta och rummen har blivit rummet.

Äntligen kom skalen

till iphonen. Två veckor leveranstid var det och idag är man ju van att få sin beställning dagen efter.
Timmer, spänntak, spikar, tegel, asbest, puts

Rivningen fortsatte. Vi tog bort en stående stock för att kunna få bort dom liggande. Den stående stocken gick sönder i o med detta så vi får fixa en ny. Dessutom rev vi puts och tegel där rörspisen stått. Nu är det öppet. Drog ner spänntaket och med detta även en gammal elledning och en gammal strömbrytare. Som jag trodde var det asbest bakom den. När vi tagit bort sånt förut har de bara ramlat av för de suttit löst men nu var den fastspikad i mitten så vi hade inget annat val än att ha sönder den. Och jag som lider av sån asbestnojja....Mörk bild men här är väggen borta


Ett gammalt tak kom fram i det större rummet

RSS 2.0