Vägg på väg ner

Vi har fortsatt i vardagsrummet med att kolla hur väggen ser ut. Vi rev bort de tjocka skivorna som vi fått uppgift om ska vara uppsatta på 40-talet. Det är liggande stockar som ej är bärande på nåt sätt. Problemet är att de är fastsatta i de stående stockarna som är bärande. Dessutom har vi tänkt sänka golvet och nu vilar de bärande stockarna på en liggande stock under golvet. Vi får se jur det blir till slut. Just nu är problemet att få bort väggen.Under skivorna satt denna tapet


Tror att nån som bott här hette Sigfrid. Mycket historia i gamla husOch denna satt på stockarna


Mycket riktigt så var skivorna uppsatta på 40-talet. Hittade en tidning bakom


I det större rummet hittade vi denna tapet bakom skivorna


Letade länge efter ett datum på tidningarna bakom den äldsta tapeten och hittade det!


Så ser väggen ut nu

Lilla boden

Har i dagarna tagit tag i en rensning som jag funderat på länge. Ett av uthusen är tömt och det tog många timmar. Det var allt möjligt som glas, spik, krukor, verktyg, skidor m.m. Vi hittade en kista där inne som vi har fått i uppgift att elda upp men jag tror vi vill spara den och ha den på hallen på övervåningen. Alltid bra när man kan återanvända gamla saker.Lilla boden


Massor med prylar


Nu finns det mer plats


Här är kistanNu blir det jobb och sen blir det en ledig helg!

Det rivs överallt

Det känns så i alla fall. Nu är låtsatsspisen borta. Jag var så nyfiken hur den bärande delen såg ut så jag rev lite vägg också. Inte vad vi tänkt göra eftersom det bara släpper in kyla i "lilla" vardagsrummet eller gamla vardagsrummet eller matsalen eller vad vi ska kalla det, kärt rum har många namn. Det är en stock som sitter nära dörren. Den blir nog snygg om man målar den. Eller så blir det en vägg där ändå när vi har ordnat allt med eldtäder och fundament. Vem vet? Ingen.


Mycket dammigt jobb


En liten del av tegelstenarna och den tunga skivan


Här ser man stocken (från stora vardagsrummet) mellan putsen och en bräda

Farstukvist borta

Det mesta av den. Vi sparade botten tills det är dags med projektet. Kan vara bra att ha, vovven tar alltid den vägen när det är dags för kvällsrastningen. Efter att ha tagit bort tegelpannorna och fönstret så gick det ganska fort att få ner hela bygget. En dags jobb sammanlagt.Väggar och tak borta


Klart för utbyggnad eller hundgård

Lite pynt i hallen

Hallen på bottenvåning har varit lite kal (trots mängder av skor och kläder). Fick i helgen upp en tavla i trappen och en kom i håg-skylt som vi fick i julklapp.

Några planer till badrum

Även om man inte riktigt kan planera inredning till badrum just nu så måste man ändå tänka på hur det ska bli och var vi ska ha allt eftersom vi måste kolla om det går att dra vatten och avlopp till tänkta platser innan vi börjar. Det blir inte kul att stå där med en toalett man inte kan sätta in.


Denna kommod är redan köpt, tvättstället är vi inte säkra på men det blir dubbelt
Snyggt med gammal stil men för 12000kr/st känns det onödigt eftersom vi ska ha dubbeldusch. 24000kr för två är inget superbra pris direkt.

Ska rivas

Som så mycket annat ska denna låtsas-eldstad rivas. Den tar bara onödig plats men vi har använt det som barskåp. Sen kommer det bli spännande att se om det går att riva väggen mellan matsalen (det gamla vardagsrummet för oss) och det större vardagsrummet. Vi hoppas inget är bärande men det kan bli en bit som inte går att ta bort.
Lite renovering, mycket shopping

Det känns som att musten har gått ur en. Inspirationen och motivationen finns inte där just nu. Kommer till våren igen då man får ny energi. Nu orkar vi inte fixa, det har varit ett tufft 2010 där all fokus har legat på renoveringen. För tillfället andas vi och väntar på att få upp ångan igen. Kanske imorrn, kanske senare.Lite nytt till håret

Nu är den här

Igår kom den, min efterlängtade leksak!
Tankar om bloggning och facebook

Det är en ny värld vi lever i. Man behöver inte träffas för att "umgås" utan man kan kommunicera på många andra sätt. Mobilen och datorn är en stor del av mångas liv (även mitt). Man behöver knappt fråga hur folk mår i sin omgivning för det kan man se på facebook. Jag gillar inte riktigt den nya tekniken. Det är jättebra att man kan få reda på saker snabbt och hålla kontakten lätt med kära som inte bor nära. Men jag tycker att det blivit nåt slags hysteri. Speciellt föräldrar som är väldigt angelägna om att lägga ut mycket om sina barn. Nu är inte jag förälder så jag vet inte om det är nåt som följer med föräldraskapet. På facebook läggs det upp familjealbum och statusrader om vad barnen ätit, när de sovit, bajsat och om vad de sagt för ord. Är det verkligen så intressant för oss andra att läsa? Det är absolut kul att läsa om det ibland men VARJE dag? Nej tack! Jag kan bara hålla med en person som nyligen skrev "tur att jag inte har barn så jag har nåt vettigt att skriva i min statusrad på facebook!"

Jag hatar klipp och klistra-statusen. Jag tycker att man inte borde ha så dålig fantasi så man måste kopiera andras inlägg om sin älskade dotter, syster eller vad det nu kan vara. Varför kan man inte komma på nåt eget? Och det där med " 97% kommer inte lägga upp detta, är du en av de andra 3%". Känner man sig lite bättre då när man är en del av 3%??

En annan sak som jag tycker är konstig är att par skriver till varandra genom statusuppdateringarna. Nu menar jag inte till varann så alla vänner kan se utan direkt i sina inlägg. Så stort har de väl inte hemma att de inte kan prata med varandra? Eller vill de spara in pengar på att inte skicka sms?

Det här med att blogga då? Vem gör man det för? Jag startade bloggen mest för att ha koll på vad som gjorts, när det gjorts och hur det sett ut under tiden. Som en dagbok. Det finns ju massor av olika bloggtyper och det känns som att kvinnor är de som bloggar mest. Sen har jag sett att många sympatikommenterar. Åh, vilket fin tröja" "Gud vad snygg du blev i håret". Det känns så falskt på nåt sätt. Jag får inte många kommentarer på bloggen även om en hel del läser men mig gör det ingenting. Jag kan inte förstå de som bloggvägrar för att de inte får kommentarer. Tycker man inte strumporna de köpt är snygga så ska man inte behöva kommentera om det. Man ska inte känna sig tvungen att kommentera men det känns som det har blivit nåt slags måste.

Sen har jag en del bloggar som jag verkligen inte gillar men jag kan inte sluta läsa dom. Och jag delar inte med mig av några :)
Spana

Det har blåst en del och då är det kul om man är hund och kan spana ut på allt som blåser på tomten. Når man inte upp så kan man få hjälp med det. När det är lite kyligt är det mysigt att ligga vid vedspisen eller elementen.

Varmt och skönt


Mysfarbror


Skissar och planerar

Många tankar och idéer kring utbyggnad/tillbyggnad. Nu är vi inte säkra på om vi ska göra en utbyggnad på den befintliga utbyggnaden utan kanske bara göra en övervåning på utbyggnaden som finns. Det ska bli ett "master bathroom" och så ska ju det fuktskadade badrummet på bottenvåningen renoveras men då ska vi eventuellt ta bort duschen där och bara ha det som toalett. Det är mycket att gå igenom och så måste rörmokare kontaktas för att kunna kolla om våra önskemål funkar i praktiken. I alla fall är en toalett ett måste på övervåningen då det inte funkar att springa i hela huset för att gå på toa. Så en övervåning kommer det bli men frågan är om det kommer bli en längre utbyggnad.

Den lilla farstukvisten ska rivas när som helst. Sen får det gärna bli vår innan vi startar igång bygget.

Köp inte denna!!!

                                                   

Ni kommer inte sluta äta :)

Papegojsoffan brinner

För några dagar sen så eldade vi upp skräp från vardagsrummet. Mina föräldrars gamla soffa hamnade på brasan. Vi kallade dem (det finns två) för papegojsoffa för den var rosa med vita papegojor.


Vinterbus

                                
Voven älskar snö....bara han inte är ute ensam. Vi har gått små banor på åkern vid huset och där springer han som en galning runt. Han har inga större problem med att hoppa i 1 meter snö heller. Han har också fått besök av sin flickvän. Trots kastering så var han väldigt intresserad av henne men dagen efter hon varit här så började hon löpa. Det finns lite krut i grabben ändå :) Här kommer bilder på vinteräventyr.

Det syns inte så bra men mellan två träd till höger hoppar ett rådjur

Här har han hittat spåren efter rådjuret

Vardagsrum övervåningen

Här kommer en bild på övervåningen som har sett ut så här sen 1850 förutom några skivor på väggarna.Mycket prylar som ska ut :(

Vad händer nu?

Nästa steg i renoveringen är dels att tömma och riva ur vardagrummet och gamla vardagrummet (där vi nu har matsalsmöbler) och slå ner en vägg emellan. Sen riva ur det stora rummet på övevåningen. Allt ska bort överallt, golv, trossbotten, väggar och tak. Det ska vara öppet från marken till hustaket.  Även eldstäderna ska det planeras för och fixas så sotarna blir nöjda och godkänner. Det är ett stort projekt och det är inte riktigt så man vill börja för det känns riktigt tungt. En annan sak är att det har gått lite för snabbt i renoveringen. På ett år har vi fixat kök, hallarna, lilla rummet, WIC och sovrummet. I gamla hus ska man bo in sig och tänka igenom beslut, speciellt när man ska renovera ALLT. Det kommer bli sakta men säkert from nu. Ingen tid ska sättas eftersom vi inte vet vad vi kommer stöta på och vilka problem det kommer bli. Ett annat projekt är badrum och utbyggnad av det samt övervåning på utbyggnad. Det tar fart i vår.Gamla vardagrummet (matsal)


Här ser man andra sidan av väggen i den större delen av vardagsrummet


Mycket som ska slängas som tur är


Lägger upp en bild på övervåningen imorrn

Ny mobil...igen

Det blir tredje mobilen på ett år. Först hade jag en SE som jag inte hade nån täckning med, bytte till en nokia med samma problem så jag fick avsluta mitt abonnemang men behålla telefonen som efter mycket problem blev upplåst och som sen ändå inte funkar med nån annan operatör. Nu är det beställt en iphone och leveranstiden är uppt till 4 veckor. Lååååång tid det. Får leva med min 4 år gamla samsung (som jag använt sen september) ett tag till.


Fortsättning trapplister

Snart är de alla på plats. Synd att det inte är rakt nånstans.
Mellandagsrea

Det har blivit lite shopping på rean ändå. Köpte bla shepherdtofflor eftersom de gamla vita flufftofflorna jag haft fick strawberry daiquiri på sig under nyår. Hoppas de nya får hålla en stund.

Luktar gott

                     

Nya sänglampor

När elen blev klar i sovrummet så satte jag dit de gamla sänglamporna som fanns i lilla rummet/gamla sovrummet. De har från början varit i mitt köksfönster i lägenheten. Ek passar inte riktigt in så nu är det vit lampfot med vit/beige lampskärm.


Busfarbrorn

Målar vidare

Det känns som det alltid finns nåt att måla här hemma. Idag var det dags för listerna till trappen att bli vita. Vet inte om de kallas nåt speciellt, trapplister säger jag. Vovven tyckte det var spännande och följde varje penseldrag. Ny design på bloggen idag. Är inte helt nöjd men jag avvaktar med att byta.
Nytt fynd

Idag köpte jag nåt som verkligen behövdes, en ny resväska. Den jag hade till Stockholm (okänt skitmärke) är en katastrof då ett av de två hjulen rullar ibland och det andra är rullar inte alls!! Det blir ganska tungt att försöka dra den och den låter hemskt. Egentligen skulle den kasseras för länge sen och jag köpte faktiskt en ny carlton med 4 hjul på ullared sist men handtaget fastnade i ett läge första gången den användes så den fick åka med en vän tillbaka. Nu hittade jag en rosa titan som var sista exet och rullades in i köket nu. 4 hjul är riktigt bra, kommer inte byta till 2 igen. Väldigt nöjd!
GOTT NYTT ÅR!

Vi börjar nya året med att diska, städa och tvätta från gårdagen. Nu hoppas vi på ett bra år med lyckad renovering, god hälsa och en vinst på lotto :)
RSS 2.0