Rengöra takbjälkar

Usch så tråkigt jobb. Och tid tar det. Det är limfärg som ska bort och det skulle behövas sköljas av men aningen svårt när man har dom i ett rum. Ska behålla dom trärena sen, i alla fall inte vita.
Den bakre är rengjord och det blir så mycket bättre

Bjälklaget

Nu har det arbetats hårt i vardagsrummet. Det har resulterat i en lårkaka och några stygn men också synligt resultat i rummet. Känns konstigt att kunna gå på spånskivor när man sett ett stort hål i några månader. Velade länge vilken isolering vi skulle välja. Linisolering är mer än dubbelt så dyr som vanlig isolering så det blev miljövänlig glasull utan formaldehyd istället.
Innan arbetet började


Ett stöd för reglar


Reglar och några skivor på plats


Isolering läggs in


Nu kan man traska runt lite


Målat i hallen

Har målat dörrkarm, foder och baksidan av trappen i hallen på bottenvåningen. Trappen har jag funderat på länge och nu har jag kört några målardagar. Vitt och ljust.

Dörrkarm och överljus i vitt


Halva trappan målad


Färdigmålat

I övrigt har denna dag inte gått bra, strul i bygghandeln, olycka med yxa som slutade i några stygn, gräsklipparen går bara att backa. Men det är bara att bita ihop, ska snart åka och jobba.


Tassimo - buzzador

Jag är en buzzador, vilket innebär att jag kan få prova produkter gratis eller till ett lägre pris och sen dela med mig till vänner och bekanta. Jag fick för en månad sen prova tassimo och det är ju inte en helt ny pryl för mig. Fick med flera smaker att prova och när man registrerar sin tassimo får man 200kr att handla för på tassimos hemsida så där blev det en beställning. Passade perfekt då många smaker inte finns i butik.
Kapslar som jag fick med


Kapslar som jag beställde på nätet


En coop marabou


Nybryggd latte macchiato


Fördelar
*Enkel att använda
*Går snabbt att brygga
*Många smaker att välja mellan
*Ger skum
*Vardagslyx
Nackdelar
*
Dyrt i längden
*Varje t-disc (kapsel) ger liten mängd
*Man kan bara köpa begränsat utbud i butik
*Avkalkningstabletter finns inte i butik


Sammanfattningsvis är det en mycket bra kaffemaskin och den används i stort sett varje dag. Den är värd pengarna och ger gott kaffe, te och chokladdrycker.


Vill du bli en buzzador? Det kostar inget att vara med och du väljer vilka kampanjer du vill vara med i!
Klicka på länken och anmäl dig!!!
Bli en buzzador

Mycket att göra

Blir kanske lite bloggtorka nu men jag har mycket jobb och mycket renovering nu. Kan inte skriva om mitt heltidsjobb här men det kan vara riktigt psykiskt påfrestande. Slänger in en bild på älskade hunden, solstrålen i livet som alltid (nästan) är på gott humör och sugen på bus.

Fasadbelysning

Tycker det är fint med fasadbelysning, eller rättare sagt dold ljuskälla utomhus. Elektrikern har varit här och fixat. Två av uthusen har fått några lampor och vi är väldigt nöjda med resultatet. Ser mycket bättre ut än att sätta upp flera synliga lampor. Nu har vovven ljus i vinter.Armaturen


Bra med röda kablar när man har rödfärgade hus


En vanlig utelampa blev det också. Den gamla har blivit förstörd av fukt


KällarstuganNu ska jag snart lägga mig och försöka må bättre, har haft hög feber och värk i kroppen hela dagen :(

För två år sen

Hade jag ett inlägg med bilder. http://rotthus.blogg.se/2009/july/fixa-till-det-pa-husets-framsida.html Lite har hänt på utsidan.


Det perfekta vardagsrummet

En jakt är det. Det ska kännas rätt och passa ihop. Längtar verkligen då vi inte haft ett riktigt vardagsrum på över ett år. Vi har väl egentligen inte haft ett riktigt hem på den tiden. Matsalsmöbel, vitrinskåp, soffbord och de fletsa lamporna är inhandlat. Soffa och fåtöljer blir howard. Bokhylla och nåt mer förvaringsutrymme måste det bli. Sen färg på "tapeten" och eventuell schablon är osäkert just nu. Här är två fina, ljusa vardagsrum:
Gjuta

Torpargrunden är lite jämnare och det ska finnas plats för bjälklag och isolering. Nu gjuts det på sidorna så vi har nåt att ha reglar på.


Kvalité

Jag brukar ofta säga att man får det man betalar för. Kvalité brukar kosta lite extra. Och kvalité står nibe varmvattenberedare för, i alla fall den som finns i huset. Det är en 300 liters som är över 30 år gammal och still going strong. Den kommer snart bytas ut då badrummet fixas. Den kommer ju gå sönder och vi kan spara pengar på en ny då det är större värmeförluster på den nuvarande.
Bra grejer


Det händer nåt

Stockarna är ute och vi har börjat jämna till ytan dvs flytta sten och bruk från "matsalsgolvet" till hålet. Skönt att det börjar röra på sig i rummet för under några månader har man förträngt att det ens finns där. Dörren var stängd i hallen och man låtsades att det var en vägg. I köket står en bokhylla framför dörren så där har man inte tänkt på det heller. Men nu händer det grejer :)Ut med stockar och nu är också tegelhögen borta *pust*


Blir mycket att elda


Inga stockar kvar

Ett annat fynd

Det blev ingen howardgrupp, hoppas jag hittar nåt liknande när vardagsrummet är klart. Svårt att förvara massa möbler innan inflytt. Nåt som går att förvara är ett vitrinskåp så det fick följa med hem. Under halva priset och det gillas ju!!


Det kommer bli en blanding av ny och gammal stil men jag tror mixen kommer bli bra.

Måla andra dörren

Har målat insidan av pardörren för andra gången idag och har även målat ytterdörren på bakisdan för första gången. Mycket trevligare färg än tidigare. Här får man passa på att måla när det är vindstilla vilket det är kanske 60 dagar per år. Självklart så började det ösregna när jag var klar men dörren klarar sig rätt bra ändå. Men det är ju så typiskt, sist jag målade ett fönster kom ett rejält åskoväder.Dörren innan när farstukvisten revs


Dörren nu, ser ni var regnet hamnat?

Det börjar bli dags

För en pelletskamin. Förhoppningsvis så ska vi träffa en säljare nästa vecka. Mycket pengar kommer spenderas på den där kaminen så man vill ju få rätt och kunna sänka elkostnaderna. Lite svårt att tänka på kyla under juli månad men det gäller att ligga steget före. Vore trevligt att ha varmare än max 17 grader i vinter.Vill ha

Denna kombination med soffa och två fåtöljer finns på rea nu. Kostar 15995 istället för 20995kr. Är kär men vet inte om man ska chansa och köpa innan vardagrummet är klart. Dessutom är soffan 250cm lång vilket är lite för långt. Snart är all inredning och möblemang avbockat men ingen renovering...hmm..

Tillskott i familjen

Till familjen äpplarö har det kommit en serveringsvagn som nu står på gården. Kan vara bra att ha vid grillen då vi ofta grilllar mycket kött och många spett.Farligt rum

För tillfället är det farligt att vistas i vardagrummet. Fallhöjden är 1,5 meter vilket sambon fick känna av igår då en bräda gick sönder och han ramlade ner. Han slog i ryggen och skrapade upp låret. Vi ska försöka få ut stockarna som väger nåt ton (känns det som) och börja ta tag i grunden ordentligt. Detta orosmoment!!!
Man behöver inte tänka på att stänga fönstren, tjuvarna kommer falla :)

Fina utemöbler

Har kollat på konstrottingmöbler. Det är inget som vi behöver eller har nån bra plats för men drömma kan man alltid göra :) De moderna seten är jättefina men skulle inte riktigt passa in här. Det skulle i så fall bli nån lantligare stil istället för uteloungekänslan. Dessa är fina.
Från europamöbler

RSS 2.0