Lindrev, isolering och foder

Då var det på plats. På utsidan ser nu fönstret bra ut. Jämför man med de tidigare fönstren så är det mycket bättre. Nu är det insidan kvar som ska fixas.




Panelen har också ändrats men nu saknas läkt


Här syns det inte så mycket men de gamla fönstren är bredare

Kan det inte bara vara fixat?

Önskar att man vaknade upp och vardagsrummet var klart. I alla fall grunden. Det är verkligen en stoppkloss i renoveringen och inget roligt projekt. Det känns bara så jobbigt. Värre blir det ju att tiden går. I oktober ska vardagrummet vara klart och det är snart bara tre månader kvar till första oktober. Annars kommer huset stå tomt i vinter. Det gnager i skallen.





Trevlig midsommar!!!

Passa på att njuta av de lediga dagarna och det fina vädret, haha. Jag jobbar natt så jag ska "fira" midsommar på dagen.





Det börjar bli klart

Poolområdet får nu kallas duschhörnan. Duschen är på plats men som vanligt är det nåt som strular. Fotduschen läcker och jag hoppas vi bara kan byta ut den och inte hela duschen. Men jag är i alla fall glad att duschen är köpt i en butik och inte på nätet, struligt om man måste skicka tillbaka allt. Hoppas det har löst sig tills värmen kommer tillbaka, när det nu kan bli. Just nu är vi ju inte i behov av dushen när det bara regnar och är kallt.



Innan duschen


Duschen


På plats men ej i funktion




Ibland är det bättre att göra det själv. Ett trädäck till duschen kostar 1000kr. Vi köpte virke för 160kr. Bara man kan snickra så :)

Fixa ytterdörren

Måste fixa till vid dörren så foder och dörrkarm passar. Inte det lättaste i ett gammalt hus. Mäta, såga och klyva. Nästan klart. Har även fixat med fönstret vi satt in men där blir det inte lika enkelt då väggen inte räcker till. Det förra fönstret var bredare och vi trodde fodret skulle täcka allt men det fattas några centimeter.





Uppdateringen

Går inte så mycket framåt med uppdateringen på bloggen. Men har inte haft tid eller lust. Bloggen kommer ju inte i första hand. Här kämpas det mot ogräs. Har både ättika och roundup för att försöka bli av med det på olika ställen. Man kan tro att det skulle kunna gro igen på hela gården under en sommar. Igår köpte vi lindrev till fönstren. Bättre med så naturligt som möjligt och göra som förr i tiden (då de iof frös) och det känns då lite märkligt att skriva om roundup och lindrev i samma inlägg :)
Har köpt krukor och solroser som nu är planterade tillsammans. Lite färg till "poolområdet".




Ättika


3 rullar lindrev


Fina solroser



Poolområdet

Det blir ingen pool i år. Alldeles för mycket skötsel för ett heltidsarbetande, renovernade par som inte ska ha nån semester. Har beställt en dusch istället, sunny 40. Har köpt brunt trallvirke som den ska stå på. Kommer aldrig komma på tanken att köpa grönt virke efter att ha glott på hundgården i några månader. Det är så fult. Men kanske blir det bruna också som det gröna, grått. En presenning har legat på platsen och när vi lyfte på den så tog vi bort taket på ett myrbo. Stressade blev dom och äggen började transporteras bort. Bra samarbete, kanske en del arbetsplatser som borde studera myrbon när jobbet inte funkar bra. Vet inte rikitgt vad mer som kommer finnas på "poolområdet". Några snygga krukor och kanske nåt loungeset? Vi får se...



Mycket ägg


Myrorna syns knappt


Så här ser det ut nu


Virket

Sätta in nytt fönster

I helgen byttes det fönster i hallen på övervåningen. Jag hade redan målat det järnoxidgult. Nu ska foder på plats och som alltid lite fix.









3 kvar att byta

Tvätta tak

Under pärlsponten och spänntaket satt ju de gamla, breda takbrädorna och de har hitills förvarats utomhus under presenning. I veckan togs de fram och vi tvättade bort limfärg och smuts och drog ur pappspik. Många timmars jobb.



Skrubbning pågår


Pappspik bort


Torkning

Gula fönster

När vi målade pardörren började vi fundera på om man skulle måla fönstren i samma färg och ha gråvitt foder. Det var en bra idé då huset ser mer levande ut. Nu har vi ju inte bytt och målat alla fönster men helhetsintrycket kommer nog bli bra.



Före


Efter

Garagenytt

Har bytt audin till en blåsvart merca sportkupé. Sambon ska ha en kombi istället, en kombi som man inte behöver vara rädd om. Tror denna lilla bil passar att pendla med till jobbet.





Får se om den räcker, man kan ju alltid byta bil :)

Vad händer i källaren??

Inte mycket. Vi kliar oss i huvudet och vet inte hur vi ska göra. Gjuta? Nya reglar? EPScement? Vi får fundera vidare. Så här ser det ut just nu. Det mesta rödfyren är ute och alla stenar vi rensade ut är borta. Hur ska vi göra?




Stenmuren

Även om jag jobbat hela helgen då alla andra verkat vara lediga så har det fixats en del i värmen. Stenmuren på östersidan av huset har man inte sett pga allt ogräs som växt. Jag fick nog och började rensa bort allt. Svårt att få upp rötterna då de verkar gå kors och tvärs överallt. Kommer säkert upp nya små växter men då ska jag prova med ogräsättika igen. Använde 10 liter på det nu när det var en djungel och det bet inte riktigt.



Innan röjning


Lite bättre



Mycket gott

Ett sött inlägg igen. Måste tipsa om Lindor stracciatella som är helt underbar god. Köp den och ni kommer inte ångra er. Den är lika god som den ser ut. Köpte även milk chocolate och den är också god men stracciatellan slår det mesta. MMMM







Gräsmattans räddning

Vi har mycket att klippa och att lägga 5 timmar varje vecka på handjagaren känns galet. Förra året blev det punktering på den nyservade åkgräsklipparen och nu är det fixat och den rullar igen. Så skönt att ha den. Ännu bättre hade det varit med en självgående robotklippare men just nu har man inte 40 lax att slänga ut, andra saker kommer före.







Pärlan

Lite nya grejer

Mangan i vattnet gör saker bruna. Vårt duschdraperi som var transparent hade fått en brun färg och det var dags att byta. Hittade ett ok draperi på lagerhaus och det blir lite fräschare i badrummet.








I groventrén har det länge varit stökigt med både kläder och byggredskap. Igår flyttade jag ut elfastället med massa prylar och ställde ihop två tvättkorgar. För att bli av med alla kläder som ligger lite här och där så köpte jag en klädstång på hjul på ikea. Blev mycket bättre.



Perfekt att kunna rulla

RSS 2.0