Utomhus

Nu har det varit grått och trist i flera dagar och idag regnar det dessutom. Men här är vi ganska nöjda om det håller sig vid 10 grader ute tills värmeproblemet är löst. Nu är hela framsidan av huset rött. Två brädor har varit vita men nu är de som de andra. Även panel, foder och en provisorisk trapp är klar på sidan av huset.
Här ser man skillnad på ny och gammal rödfärg

Bra grej

Ättika kan man ha mycket till. Brukar köra tvättmaskinen tom på 90 grader med lite ättika så blir maskinen "fräsch" igen. Med ättika funkar det att fånga bananflugor, ta bort död mus-lukt och ogräs. Listan kan göras lång. Ett universalmedel till kanon pris.

Fönster blev dörr

Hela dagen har det tagit att byta fönstret i grovfarstun till ytterdörr och ett mindre fönster. Idag gällde det att passa på då det var 10 grader ute, vi blev klara nyss och nu är det under 5 grader. Det är ganska kallt inne nu.
Fönster ute och det öppnas upp så dörren ska få plats


Stort hål blev det, o kallt


Dörr och fönster på plats


Man börjar ana

Nu har mattläggarna och elektrikern gjort sitt. Lite grejer är på plats och nu ska taket spacklas, slipas och målas innan rörmokaren ska fixa.Beslutsångesten

Mycket sånt får man känna på när man renoverar. Man står och tittar och tänker och funderar fram och tillbaka. Man sover på saken och vaknar förhoppningsvis med ett beslut. Taket i vardagsrummet har gett beslutångest. Först gällde trärena bjälkar och vitt tak. Sen när taket låg på plats så tänkte vi tanken att ha allt omålat. Men efter målningen av väggarna så ångrades den tanken och kanske skulle man måla både taket och bjälkarna i vitt. Nu är en liten del av taket målat och jag tror att det blir det enda som målas.


Mattläggning

Sen i onsdags har mattläggarna varit här och gjort grundarbete och nu är det dags för mattläggning. Det är skönt att leja bort sånt man inte kan även om det är dyrt.


Väggarna i vardagrummet

Långsamt går det framåt. Nu är lumppapp uppe och målat 2 ggr. Skönt att se att det händer nåt. Eftersom vi behöll väggarna som de var med lagningar här och där så var det aldrig på tapeten (höhö) att det skulle bli annat än lumppapp och målning då väggarna är för ojämna för tapeter.Lumppapp på vägg


Överdelen målad


Allt målat en gång
Nu är kylan här

Det är inte kul att komma upp till 12,9 grader. In med ved i vedspisen och försöka sluta huttra. Det här värmeproblemet är sååå stressande och det grubblas mycket på hur och NÄR det ska lösa sig. Så mycket som ska klaffa.


Fönsterbyte

Låååång dag på jobbet men nu har man en dag ledigt. Många av fönstren ska ju bytas, bli smalare och fönsterbågarna blir i järnoxidgul. Det är många strykningar som ska göras men hoppas på bra resultat.


2 byten kvar


Ett litet inlägg

Har hänt en del tråkigheter inom arbetet så blogglusten finns inte alls men lägger in lite bilder på utbygget som äntligen fått panel. Läkt är beställt och förhoppningsvis också snart på plats.

RSS 2.0