Fortfarande rörigt

Inte mycket har ordnat sig på en vecka. Hantverkare som inte hör av sig och mycket drar ut på tiden. Det går lite framåt med badrummet. Nästan allt är gipsat. Nu ska det vara klart inom 3 veckor, får se hur det blir med det.

Stressad

Det är mycket nu. Har jobbat intensivt och har massor av projekt hemma som ska vara klart innan den riktiga kylan slår till. Det bara snurrar i huvudet. Mycket samtal med hantverkare och priser att kolla upp. Och sen allt fysiskt arbete såklart *gaaah* Kanske blir lite dålig uppdatering här tills kaoset lugnat ner sig.

Nya tankar om eldstaden

Skorstensrenoveraren ska hit och fixa med röret. Tyvärr gjorde den förra fel och vi får se hur vi går vidare med det. Har funderat och planerat inför vintern och det känns dumt att köra på den tillfälliga lösningen med gjutjärnskamin och köpa fler elelement bara för en vinter. Nu lutar det åt en kakelugnspanna redan i år och dra in vattenburet. Dock så är det i senaste laget och det är mycket som måste klaffa. I dagarna har det jobbats med eldstadsplatsen så renoveraren kan vara där och arbeta.
Fyllt igen med sten och singel


I med bruk och snart klart för klinker
Evighetsmoment

Eftersom vi höjt taket i vardagsrummet så har vi lappat ihop väggskivorna. Det innebär mycket spackling och det har jag hållt på med ett tag nu. Ska spackla lite idag också när jag inte jobbar och sen är det dags för slipning. Jag vill bara ha upp lumppappen och börja måla, som vanligt ska allt vara klart NU :)Som ett lapptäcke
Tävling

Jag deltar i följande tävling, håll tummarna ;)
Award!!!

Jag har fått min första bloggaward från Mariette som har den mysiga bloggen http://mosippa.blogspot.com/ 
Tackar så mycket :D

1. Varför började du blogga?  För att dokumentera arbetet med huset och kunna uppdatera familj och vänner hur det går med det stora projektet.
 
2. Vilka bloggar följer du?  Ska nog ta och uppdatera min lista för jag försöker följa de bloggarna jag har där och några till men jag läser bloggar i perioder.

3. Favoritfärger? 
Vitt, grått, svart och rosa.
 
4. Favoritfilm?  Big fish.

5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför? 
USA, vill gärna besöka både New York, Hollywood och Florida för det måste man bara göra. Thailand har jag aldrig varit i och vill också bli lika förälskad som alla andra semesterfirare där. En resa till Curacao skulle inte vara helt fel så man kan vila upp sig.Jag ger vidare award till:

http://www.vinklarochvalv.blogspot.com/

http://www.dicksonskavaningen.blogspot.com/

http://mywoodhome.blogspot.com/

http://stallskir.blogg.se/

http://vejers.blogg.se/

Elen

Då var elen dragen till badrummet. Mycket rör och kablar är på plats och efter en del diskussioner så ändrades det på spotlights och det blev ett vägguttag också. Nu är det några veckor till mattläggaren kommer och strax efter det är rörmokaren inbokad och sen hoppas jag på en skön dusch i ett normalt badrum.
Badrummet då?

Ja vad händer där? Jo det är isolerat på utsidan och plast är uppe. Dörr och fönster på utsidan av gamla ytterväggen är borta. Golvspånskivor är på plats och snart ska duschväggarna och taket fixas innan elektrikern kan göra sitt med spotlights i taket, vägglampor, handdukstork och badrumsfläkt. Har gjort en riktigt snygg ritning som jag delar med mig av här, kan i alla fall säga att den är snyggare och bättre än den elektrikern fick :)Fönstret vid toan


Ytterdörren


Väggar


Golvbrunnen i duschen


Jag kan inte med google SketchUp så jag kör paint :)


RSS 2.0