Vårdag

Är verkligen nöjd med att jag fick semester idag. Vädret är perfekt med sol, vindstilla och varmt. Har fixat ute hela dagen och ikväll ska vi iväg och grilla. Är inne en snabbis för att byta lite tvätt och blogga :) Går i bilbytartankar (igen ja...som varje år) och funderar på en SUV eller crossover. Min bil är liten, drar mycket och är dyr i skatt och eftersom jag vill ha en driftsnål bil så har man några märken att välja mellan. Har fastnat för Nissan qashqai och KIA sportage. Sportage är helt klart snyggast. Får se när det sker ett byte men det kan nog dröja.qashqai +2sportage


Var är lottovinsten??

Långt mellan inläggen

Har ingen tid att blogga i veckorna. Och inte mycket att blogga om heller. Studierna går i rasande fart och man hinner knappt med nåt annat. Nu är jag i alla fall hemma ett tag och det är så skönt. Några dagar ledigt behövs så man kan ta igen lite i huset och på tomten. Nu har vi provisoriska lösningar på inhängnad för hundarna och det har gått bra med hanen men tiken har nu rymt två gånger och sprungit fram till hundar (ingen rädsla efter rottweilerbettet). Inte ok alls, riktigt illa för jag vet vad jag själv tycker om folk som inte har koll på sina hundar. Så ett nytt projekt pågår att fixa så det är rymningssäkert. Hundarna får ju vara i hundgården men den används bara när man verkligen måste. Idag hämtade vi ett äldre grindpar som blir perfekta med lite vård och omsorg. Rätt bredd för en bil när det behövs närmare huset.
Busiga vovvar
som snart inte kan ta sig ut nånstansUtelampa

Vi har fått en utelampa installerad utanför grovfarstun. Det är samma typ som finns vid pardörren men denna är på stolpe. Blev en lagom höjd också och nu har vi ljus vid dörren och mot baksidan.


Planer för resten av 2012

Jaha hur ser det ut med renoveringsplanerna. Rotavdraget för i år är redan utnyttjat till max (ja redan!) och vi kan inte göra nåt som kräver hantverkare. Eller vi kan ju men det känns onödigt och dumt att betala dubbelt. Det större rummet på övervåningen ska bli nytt sovrum och WIC. Vi kan göra golv och väggar om vi bestämmer oss för värmegolv där också. Men koppla in värme dit och installera en kamin kommer inte ske den kommande vintern. Det projektet som är nu är den lilla toaletten (tidigare WIC). Eftersom det bara ska vara toalett och handfat och inget våtutrymme så har jag börjat att måla väggen där handfatet ska vara med våtrumstäck. I övrigt förblir rummet som det är idag. En dörr till ska in så man kan gå in från den nya WIC. Vi lägger in ett furugolv som blev över från lilla rummet på bottenvåningen. Ska bli riktigt skönt med en toa även på övervåningen. Sen får vi se vad rörmokaren ska ta för att koppla in vattnet. Och elektrikern behöver hit och dra om lite kablar...men det är lååångt tills dess :)


Här blir det toalett. Kläderna förvaras på många olika ställen nu :/


Påsk hos oss

På långfredagen höll vi på ända in på natten med vadragsrummet inför middag på påskaftonen. Lite påskpynt hann vi få upp och maten var nästan klar i tid och så var gästerna också :) Nu är det en del småfix kvar och det får vi ta lite då och då. En trevlig dag och kul att man kan äntligen kan bjuda hem folk. Lägger upp bilder.


Ha en fortsatt trevlig påsk!

Filippa K

Är helt slut, mycket på jobbet och snart dags för dubbelpass också. Känner nåt gnagande i kroppen och har magont och huvudvärk ofta, vet att det är stress med resor, nytt jobb och renovering. Skulle behöva åka bort ett tag och förhoppningsvis blir det i höst. Shoppade lite i helgen och det blev 4 rörstrand/Filippa K muggar. Har redan 4 st beiga utan mönster men nu blev det lite annorlunda. 8 muggar känns som en ok samling men det kommer nig kompletteras om ett nytt mönster upptäcks.

RSS 2.0