Vitt tak och vita spots

Nu är nästan hela taket uppe (det tog många dagar att måla) och spotlights är installerade. Vi är nöjda med resultatet. Gillar taket som känns lite mer gammalt hus och spotsen som känns nytt, bra kombination och vilket bra ljus vi har i grovfarstun nu. Underbart! I framtiden så byter vi ut halogen mot LED då priserna gått ner. Pottorna är ju för stora för LED men då är man på den säkra sidan.







Fynd från ullared

Har plockat fram ett fynd från gekås. De har ingen bestämd plats men står i vardagsrummet som inte är i drift ännu. Tror de kostade 99kr/st och det var de värda. Nu är jag sugen på en tripp igen :)






På sjukfronten är det mörkt. Jag blir inte ett dugg bättre och nu är slemhostan tillbaka. Verkar vara en segdragen historia men jag får vila och äta receptfria medel så länge.

Sjukstuga och vår?

Inte mycket bloggande pga sjukdom och tidsbrist. Är hemma och är riktigt risig. Kan knappt prata, har grymt ont i halsen, hostar och näsan rinner. Var längesen jag var så här dålig. Nu hoppas jag på snabbt tillfrisknande och att våren verkligen är på väg. Vi eldar fortfarande 1-2 ggr per dag och det skulle vara skönt att göra det mer sällan och att det torkar upp ute.




Det sprakar gott när det är kallt ute

Bröstlist

Efter en del om och men så är bröstlist uppe i vardagsrummet. Vi funderade ett tag på hur den skulle se ut och denna blev bra. Tänkte först ha en smalare för att det inte skulle se klumpigt ut och jag trodde den skulle kännas för bred men den smälter in bra.








Hatthylla

Har köpt, monterat och satt upp en hatthylla i grovfarstun. Den passar in med HUGO-bänken som väntar på lite renovering. Taket är ännu inte på plats. Det är köpt men ska målas. Tid finns inte så renoveringen kommer gå väldigt långsamt framåt denna vår, kanske kommer det bli glest mellan inläggen här.







Vackert även på vintern

Går en utbildning just nu med mitt nya jobb. Utbildningen är på annan ort och det är bara några km från skolan till havet. Igår gick jag och en kollega dit och det var riktigt vackert med solnedgången. Det blåste iskallt men det stod man ut med när man gick längs med stranden. Tänk att bo så :D










Värme och kyla

Har inte fått ordentlig ordning på nya värmesystemet. I lördags morse var det 10 grader när vi klev upp men då var det också -17 ute. Har eldat på många olika sätt och har funnit ett sätt som i alla fall får upp tanken till 80 grader i botten, tidigare har det bara blivit 60 grader. Rörmokarna ska komma imorrn och kolla på det för det verkar inte funka som det ska med laddomaten. Trist att det är just rörmokarna man behöver för de är de grisigaste hantverkarna jag känner till. Jag förstår att de behöver sina skyddskor men de behöver inte traska runt på mattor eller repa nya golvet i grovfarstun 20 gånger *arg*.


Badrummet är klart

Äntligen är badrummet helt klart. Det har man väntat på länge. Här kommer bilder och lite info om vad som finns på dessa 7 kvm.



Blev till att göra om glasblocken för att få plats med dushdörren


Takduschar från hafa


Fläkt från fresh


Kommod och tvättställ från ikea


Blandare från tapwell


Lampor från hafa


Badrumsskåp från ikea, toalett från svedbergs


Handdukstork från svedbergs, handdukshängare från hafa




Finns lite krokar och hängare från svedbergs och hafa men kan ju inte ta kort på allt :)

Buzza balsam

Har fått en laddning med balsam som ska buzzas. Ska bli spännande att använda ett "vanligt" märke och se om det är nåt att ha.






Måste i säng nu, har jobbat 10 timmar och ska upp om 6 timmar. Just nu känns det lite med 8 timmars dygnsvila, speciellt med en timmes resväg.

Ny kran

Har satt gamla kökskranen i grovfarstun och har köpt en lite gammeldags kran i köket. Tyvärr sitter vredet på fel sida men det har inte stört nåt. Tänkte först köpa en tapwell classic men 3000kr känns väldigt saftigt just nu.



RSS 2.0