Grovfarstun snaaart klar

Imorrn hoppas vi att rörmokarna är klara i grovfarstun så vi kan börja städa. Nu springer vi med skor i både grovfarstu och badrum. Tanken och rören är inte det snyggaste men funktionen är det viktigaste och det är underbart att det kan vara varmt (17-18 grader) i varje rum, vilken lyx :D Taket och spottarna ska upp men det kommer nog ordna sig i helgen. Måste också få ordning på torktumlare/tvättmaskin och lite hyllor och skåp så vi får lite reda.







Värme

Det är glest mellan inläggen och det beror på att tid inte funnits. Har precis ätit middag!!! Dagen har varit låååång och vi har kämpat ordentligt denna vecka för att kunna flytta tillbaka. Ja det är inget jag skrivit om i bloggen men renoveringen av grovfarsun blev för mycket och vi har bott i en 1.a ca 2 mil från huset i nästan 2 månader. Nu är grovfarstun nästan klar och vi har konverterat till vattenburen värme. Sotare skulle provtrycka kökspannan så vi skulle slippa köra med elpatron allt för länge (kommunen ska ju vända sina papper) men de kunde inte komma på bokad tid och vi hoppas på bättre besked imorrn för 2 veckors väntetid på sotare och 3 veckor på kommunen blir ännu mer katastrof i ekonomin. Lite flyt nu tack!!!




                     Bild från köket

Renoveringshelg och nytt jobb

Helgen har bestått av renoveringen och ett trevligt avbrott med en födelsedagsmiddag med vänner. Det behövs att få träffa andra och prata om annat än automatsäkringar, flytspackel och lim. Vi håller på med en glasblocksvägg i nya badrummet och det är inte lätt att få det rakt med fallet i duschen. Det blir ok och hoppas nu på att det blir bra med duschdörren som ska vara där.







Idag började jag nytt jobb (eller snarare utbildning). Så otroligt mycket att lära sig och nu snurrar det i skallen. Men det ska bli en kul resa, det blir studier ett bra tag framöver och jag är glad över att få betald utbildning.

Får nog äta upp det

Det jag tidigare skrivit om att kökspannan är så ful stämmer inte riktigt. Den kom innan helgen och när jag sett den IRL så måste jag säga att vi gjort rätt val utseendemässigt. Nu känns den andra som vi väntat på alldeles för plottrig och denna ser enkel men klassisk ut. Jag tycker fortfarande att den vita är gräsligt ful.









Hundbus

Tösen mår mycket bättre, såren är i stort sett läkta vad man kan se med blotta ögat. Vet att det kan se bra ut men vara mycket värre i kroppen men jag kan inte känna några bölder eller värme runt de större såren. Hon är så glad att få busa igen. Inne så kan de leka 1-2 timmar i streck, gärna dragkamp. Är de ute och är lösa så är det full rulle som gäller. Märker att den bestämda herren trivs mer och mer i hennes sällskap och accepterar mer nära kontakt. Det är så kul att se att det funkar och att de har nöje av varandra.





















Ingen vedspis

Vedspisen fick flytta på sig då en kökspanna är på väg. Vi har väntat på en hergom lo5 i två månader och den kommer dröja så vi fick välja en betydligt fulare men den ska vara bättre. Det blev en wamsler k158 Förstår inte att man får tillverka nåt så fult. Samma sak med pelletskaminer, det finns få fina.


Att ta bort vedspisen och riva runt den var DAMMIGT. Jag har snytit svart i två dagar. Nu är allt i köket fyllt med brunsvart smuts och det luktar gammal rök. Är trött på allt damm, det är även fullt med slipdamm i grovfarstun nu.



Fynd

Har fyndat möbler under januarirean. Fick tag på howardsoffa, fåtölj och fotpall till ett otroligt bra pris och rätt färg var det också. Har ingen bild på det men fyndade även en bänk till grovfarstun. En HUGO som saknade sits. Priset på 298kr och en händig karl gjorde att den nu står hemma och väntar på att bli fixad. Vet inte hur toppen blir men några planer finns.




Status grovfarstu

Långsamt så går det framåt. Vi fick tag på en annan golvfirman som snabbt, smidigt och bra har lagt en våtrumsmatta. Har valt skeppsgolv och det är många som fräser över nåt som ska se ut som trägolv trots att det är plast men denna blir snygg där. Det är en utbyggnad och den kommer se nyare ut, precis som badrummet. Nu ska väggarna spacklas, slipas och målas och isolering ska bytas i taket för det ska sänkas, reglas om och sättas pottor för spotlights. Sen får vi se när ackumulatortanken dyker upp, självklart kommer den inte när den ska.





Naglar

Har nu naglar igen. Har inte haft det sen april pga praktiskt jobb men nu när jag bytt till ett administrativt jobb så ska naglarna tillbaka. Har man gjort naglar i 8 år så är man mer van med klor och de har saknats. Känner mig lite handikappad just nu och det är mindre praktiskt vid renovering men det är det värt :D



Dålig iphonebild


No more walk in closet

Jag har inte längre nån WIC. Där ska det bli en liten toalett. Det funkar inte att bara ha en toalett och längst bort på nedre plan. Man är ju bekväm :) Nu ligger alla kläder och skor i sovrummet. Tanken är att det ska bli en större klädkammare i det stora rummet på övervåningen (nån gång i framtiden). Rörmokarna har dragit avlopp och vattenledningar så den biten är klar.



Här blir det toastol


Avloppsrör i grovfarstu


Tung start på året

Suck och stön. Det kunde ju varit bättre. Golvläggarna som skulle lägga våtrumsmatta i grovfarstun kom aldrig. När sambon fick tag på dom så skyllde dom på sjukdom och vab men kunde tydligen inte ringa och säga det. De skulle eventuellt kunna komma till veckan. Nej tack, vill inte ha några fler problem med dom. Nu är plan B en ny firma och plan C att lägga klinkers själva. Hur som helst så har denna firman förstört massor med planering med andra hantverkare.



Vår nya, rara tik har råkat ut för en olycka. Vi släppte ihop 4 hundar varav en rottweiler oprovocerat bet henne i låret och vägrade släppa. Vi var utomhus och jag gick bredvid, försökte få honom att ge sig medan han drog henne i gruset och hon var helt borta. Trodde hon skulle dö, det var så fruktansvärt hemskt. När han gav sig såg jag direkt att det var ett stort hål i låret och hon ville först inte stå upp. Spolade av henne och åkte till en veterinärklinik. I bilen forsade tårarna. På kliniken hade de inga jourtider men en veterinärassitent hjälpte mig ändå. Hon blev rakad, tvättad och de kollade djupet och vinklar på de 15-20 bett hon har på kroppen. Det stora hålet satte de ihop med en klammer så hon slapp dränage. Imorrn ska vi på återbesök. Idag har det runnit massor med sårvätska ur den stora skadan så det ska bli skönt att få henne kollad igen. Har så ont i hjärtat att jag släppte ihop henne med denna "snälla" hund. Men jag får vara glad att det inte var ett bett i halsen eller bröstet. Nu får hon mycket kärlek och omvårdnad. Antibiotikan och smärtstillande piller får hon i en ihoprullad leverpastejboll. Mumsigt.



Frustrerande allt är ibland.....för ofta


RSS 2.0