Trädfällning och present till mig själv

Projekt soldäck och grilhus är redan påbörjad. Vi har fått 4 träd nedtagna på baksidan av huset för att få sol där hela dagen. Vilken skillnad det blev, sol hela eftermiddagen och kvällen :D Känns om att man fått en helt ny trädgård. Tyvärr är det en massa efterarbete för det ser ut som att vi har en skog på baksidan. Fullt av grenar, kvistar och tjocka stammar. Har också hittat en ny bil och jag är så nöjd. Har haft samma modell tidigare och har verkligen saknat den sen jag sålde den för några år sen.
 
 
 
 
En present till mig själv :)
 
 
 
 

Uteplatsen snart färdig

Under många dagar har vi hållt på med en uteplats med kalksten. Lite mer än hälften är gjort. De väger inte lite de där stenarna. Uteplatsen är en tillfällig lösning till utemöblerna och sen ska den kanske användas till att ha nåt blomsterarrangemang och kanske nåt litet caféset.
 
 
 
Några lass har det blivit
 
Här börjar formen grävas och möblerna som mått
 
Det har varit en stor grusgång tidigare så det gick sådär att gräva
 
Stenarna börjar komma på plats
 
Populärt ställe redan
 
 
 

Lång lista

Det sista vi är här hemma är sysslolösa. Trodde först att det skulle bli lite lugnare när rotavdraget var slut men så blev det inte. Allt tar lång tid och det är bra när det gör det med ett så gammalt hus för det ska renoveras med varsam hand och eftertanke. Däremot får det ju gärna gå snabbare när man väl satt igång med ett projekt men det gör det sällan.
 
 
 
På listan finns detta men ingen tidsplan utan det får ta den tid det tar:
 
 
*Golv, väggar och tak på övervåningen med nytt master bedroom och walk in closet
*Göra om lilla sovrummet på övervåningen och få ordning på proppskåpet
*Fixa ventilation till köksfläkten
*Altan på baksidan med vedtunna, grillhus med bergslagskamin, egenbyggd grill och ev utekök
*Vedhus nånstans på gården
 
 
Och så finns det ju en massa småjobb som jag nog kan skriva en hel bok om
 
 

25 års kalas

Igår var vi iväg och firade en blivande 25-åring. Vädret var toppen, maten var otroligt god och allt var riktigt trevligt. Bjuder på några bilder. Idag har vi fixat med en plats för utemöblerna, kommer bild på det nästa vecka. Sen har det staplats ved.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Framför kakelugnen

Oj oj, ibland känner man att man har två jobb. Slutade jobba imorse, hem och sova 4 timmar och sen iväg igen. Är nu hemma några timmar för att sen åka iväg och jobba natt igen. Är nu nöjd med att jag tackade nej till tredje jobbet natten mot lördag, hade nog inte orkat och känner mig dessutom ringrostig för det är ett halvår sen jag jobbade där och känner att det är för farligt. Nog om jobb. Biten framför kakelugnen har nu fått samma nivå som golvat och är målat och även en mässingslist ligger runt om. Nu känns golvet komplett. Fortfarande är dörrar och foder inte klart och väggen vid kakelugnen är inte klar men det är fint som det är just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egentillverkad blomlåda

Kan man snickra och måla så kan man göra mycket eget. Nu finns det inte så mycket tid som man vill men vi gjorde ändå ett blomlådeprojekt. Blev riktigt nöjd med resultatet och både tagetes och lobelia trivs ju i detta blöta väder.
 
 
 
 
 
 

Underbara sol

Anledningen till min frånvaro på bloggen har varit sol och bad i Turkiet. Är så glad att vi tog en solsäker vecka för fy vad deprimerande det är att komma hem igen till det kalla och tråkiga vädret i Sverige. Vi hade 41 grader när vi lyfte från Antalyas flygplats och 17 grader när vi landade i Sverige. God mat har vi njutit av, det turkiska köket rekommenderas. Bodde på ett nybyggt hotell där det var riktigt bra. Längtar verkligen tillbaka till värmen även om det var jobbigt ibland. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dålig lukt

Har under sommarhalvåret känt en obehaglig doft i grovfarstun. Misstänkte isoleringen ovanför taket eftersom det dels gått ett ventilationsrör från gamla badrummet upp dit (och inte vidare ut) och mössen har levt rövare där i 30 år. Nu är det mesta ute och doften märks ibland men det får vädra där nu ett tag innan vi lägger i ny isolering och sätter igen hålet.
 
 
 
 
 

Minitripp till Dalarna

Har spenderat två dygn i Dalarna. Vädret har varit minst sagt omväxlande men några sommarstunder har vi fått. Skönt att bara komma hemifrån några dagar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0