Min krokodil

Vår lilla tjej tycker det är roligt att springa lös en stund och sen springer hon precis bakom en när man är ute på promenad på åkern. Har försökt få henne att ha roligare när han får upptäcka världen utan koppel men hon vill bara vara nära. Där vi brukar gå hittade jag en leksakskrokodil som hon fick springa efter och oj vad hon var glad. Svansen gick så fort när hon letade efter den och sen sprang hon med den i munnen och var så stolt. Hon tog med den hem och lekte med den länge....tills den gick sönder.


Våga ta den du


Garderob blir toalett

När man ska ha toalett på 3 kvm gäller det att inte välja ett maffigt tvättställ. Vi letade efter ett som inte var för brett eller för djupt och då passade lillången från IKEA perfekt. 40cmx40cm och handfatet känns ändå rymligt. För 1000kr får man tvättställ, skåp med ett hyllplan, handdukshängare och tvålkopp. Granskär blandare fick det också bli. En mindre sockel är uppe och det lönar sig att jämföra pris. Vi kunde fått betala tre gånger som mycket om vi valt en annan bygghandel. Likadan sockel, olika pris. När 90% av lönen går till renovering så vill man ha ned priset så mycket som möjligt.
Elitlopp

Har kommit hem från en dag på solvalla. Underbart väder, fina hästar och glad stämning. Kan inte bli bättre. Är jättetrött men ska försöka hålla ögonen öppna och sova länge imorrn pga nattjobb. Svårt att vända på dygnet fram och tillbaka men så är det.
Min utsikt under dagen


Commander crowe


Så vacker

Härlig försommar

Vilket väder det varit denna veckan. Jag är tyvärr sliten efter nattpass, två kvällspass. ett dubbelpass och ett dagpass. Hinner inte med så mycket nu. Har laserat utemöblerna och det tog 3 dagar att få ordning på det. Man får pussla med sin lediga tid. Har även planterat blommor i krukor så det ser lite trevligare ut.
Här finns staket så vi slipper ha tiken ute på vift


Så här blev det med staket och grindarna


Det blommade fort


Framför huset


Lobelia och tagetes


Utemöblerna är klara för denna sommar


Uteduschen är installerad


"Nya" möbler

Gamla soffan är ute från gamla vardagsrummet. Har köpt en bäddfåtölj som får tjäna som gästsäng istället. Har dessutom bytt ut ett fult skrivbord från ikea till ett äldre, slitet skrivbord. Även en chiffonje har fått plats där jag ska ha mina prylar.
Foder och fästingmedel

Kan tipsa hundägare med hundar som är kräsna, har dålig mage eller päls. Båda vovvarna här hemma äter ROBUR active & sensitive. Hanen har varit lite lös till och från innan men nu har det blivit ändring sen han började äta detta foder för ett halvår sen. Bra för tiken med glukosamin i fodret då hon har en dålig armbåge (artros). Inget fästinggift är köpt hitills utan gjort en blandning med rapsolja och vitlöksklyftor som legat i några dagar och sen ska det ges 1 msk om dagen. Har plockat några fästingar redan så nu håller vi tummarna att detta funkar så vi slipper köpa gift.Golvet lagt

Nu är golvet på plats i lilla toaletten. Det som saknas nu är golvlist, handfat och toalett. Och lite omdragning av elen. Sen ska det öppnas upp för en ny dörr mot vår blivande walk in closet men det dröjer ju ett år eller två tills dess.
Sängar

Har haft en hel sängstomme med huvudgavel, fotgavel och sängsidor men har tyckt att det tagit för mycket plats i sovrummet. Jag gillar huvudgavlar med knappar men de jag hittat ligger för högt i pris. IKEA.s möbler duger att blanda med och deras huvudgavel bekkestua kräver egentligen en speciell madrassbotten men med lite trix så sitter en sån nu fast i våra. Passar in väldigt bra.

Och hundarnas mysiga säng


Bra resväska

Nu när jag bott i en resväska hela våren och veckopendlat så förstår man skillnaden mellan en bra resväska och en dålig. Jag har en TITAN som jag köpte i januari 2011 http://rotthus.blogg.se/2011/january/nytt-fynd.html 4 hjul är såååå bra.
Den är värd varenda krona.
Har även en datorväska GOLLA som jag fått i present för många år sen och den ser inte använd ut trots att den använts flitigt både denna vår och varje vecka tidigare. Jobbigt att resa mycket men med bra väskor underlättar det!

Dåligt samvete

Idag träffade jag en gammal vän som jag inte träffat på flera år. Och det fick mig verkligen att tänka på hur lite tid jag lägger på familj och vänner. Jag har jobbat väldigt mycket ända sen jag gick ur gymnasiet, nästan alltid haft minst 2 jobb och nu även massor med renovering de senaste åren. Jag saknar henne verkligen och ska planera in en resa i sommar, det bara är så! Dessutom ska jag besöka en annan vän långt bort. Måste skärpa till mig och planera om lite. Jag och sambon behöver mer kvalitetstid för nu rullar allt på och det finns så mycket att göra hela tiden och det känns tungt. Sen vill jag inte sitta hemma i soffan och ha meningslös tid varje dag men ibland är det nyttigt. Nu ska jag inte veckopendla längre och det ska bli underbart...men jag kommer sakna hotellfrukosten :DEn australiensisk sjuksköterska som jobbar inom den palliativa vården har skrivit en bok efter att hon skrivit anteckningar med patienter. Här är det som de flesta ångrar vid sin dödsbädd:

1. Jag önskar att jag hade vågat leva mitt eget liv och inte det liv som andra förväntade att jag skulle leva.

2. Jag önskar att jag inte hade arbetat så mycket.

3. Jag önskar att jag hade haft modet att uttrycka mina känslor för andra.

4. Jag önskar att jag hade hållit kontakten med mina vänner.

5. Jag önskar att jag hade tillåtit mig själv att vara lyckligare.


Rydbergs såser

Håller på att buzza rydbergs bernaise för fisk. Den passar väldigt bra till tex lax men funkar bra till kött också. Rekommenderar den!

Gott till grillat


Lite vårbilder

Snart är det dags att jobba. Tänkte bara lägga upp några vårbilder och bilder på vår majbrasa. Pollenallergin är det enda negativa just nu.


Ha en bra helg!!!

Inget för den lata

Vedhantering och grind/staketuppsättning har vi pysslat med i några dagar nu. Veden kommer från en björk som fällts under vintern. Det är ett riktigt slit med det speciellt när man bara har har yxa att jobba med. Nu kanske vi har 4 kubik och behöver ca 16 till. Det får vi köpa från nån vednisse. Mitt i allt tungt arbete så tänker man att man kanske får skratta åt elräkningarna den kommande vintern.


RSS 2.0