Filmtips ikväll

Tim Burtons "Sweeney Todd" kl 21 på kanal 9. Det ska du väl se Ann?





Golv i hallen

Det har varit lite dåligt med både bloggning och renovering under denna midsommarhelg men här kommer bilder på hallgolvet som blev klart i veckan.



Skönt att slippa gå med skor här nu

Yankee candle

Doftljus är alltid trevligt, doft kan väcka många minnen och känslor. Gjorde en beställning på yankeecandle.se för ca ett år sen och nu var det dags igen. Har beställt några votivljus för att prova och sen blev det större burkar av favoriterna. Partylite har ju också bra ljus men yankee candle är favorit. Ikeas ljus luktar ofta konstigt.


Värmegolvet

Som sagt tar allt längre tid än planerat. Cementblandaren som vi lånat tidigare var inte kvar här vilket vi upptäckte i lördags morse. Väldigt dumt av oss att inte kolla upp det innan men det man inte har i huvudet får man ha i plånboken så vi köpte en ny. Körde primer på golvet, väntade, la golvvärmemattan och sen var det dags för spackling. Trots att vi köpt lite mer golvspackel än vad som behövdes så blev det alldeles för tunt. Så på söndagen var det bara att åka och köpa några säckar till. Nu är det klart och golvet ska läggas.




Måste städas innan


Matta på plats


Spackling pågår


Klart efter ett antal säckar

Bröllop och värmegolv

Tv.n har stått på i flera timmar under tiden hallgolvet behandlas. Mattan är på plats och nu är det golvspacklet kvar. Mycket fint bröllop, det lilla jag sett. Vigseln, kortegen, färden på kungaslupen och självklart brudparet.


                                  

Mysdress

Snygg röd färg va?






Monterat utemöbler

Två stolar kvar att inhandla, sen är det klart. Är nöjd med med allt så länge man inte blir fler än 8 personer :)




Bord på G


Många kartonger


Ingen hjälp fick man men att ha sönder papper och sova går bra


Klart

Hallen

Det står så stilla i hallen. Men i helgen ska det läggas värmegolv...äntligen! Sen ska mer pärlspont upp och både den och taket ska målas. Och massa smågrejer såklart. Vill ha det färdigt NU men som alltid tar det tid och längre tid än väntat.



Hallen för ett år sen med garderober på sidorna


Garderober borta och även en del av gamla pärlsponten


Elektrikerns avdelning, hit ska termostat och larm

Alice i underlandet

Såg den för några dagar sen. Har ni inte sett den så ska ni se den, jag tyckte den var bra. Johnny Depp och Helena Bonham Carter är som alltid bra skådisar.





Jag gillar Tim Burton-filmer. Favoriterna är väl Edward Scissorhands, Beetlejuice, Sleepy Hollow och framför allt Big fish. Det är "må bra"-filmer

Utemöbler

Har hittat utemöbler som kommer passa utmärkt och till ett bra pris. Dessa finns på ikea och är lite prissänkta och det som händer då är att det tar slut eftersom mååånga handlar där och säsongen är igång. Vi fick tag på bord och pall men inga stolar fanns. De kommer in till veckan men det är inte säkert att det lägre priset är kvar då. Och vi som ska ha 8 stolar. Ska hänga på ikea.se och uppdatera lagerstatus ofta.



Äpplarö

Utrotning

Ja, ett nytt projekt..eller egentligen ett gammalt. Har provat att täta överallt och köpte elektroniska skrämmor men dessa funkade inte alls. Nu är det några ställen de kan ta sig in på så de har bajsat och kissat under diskbänken. Sånna odjur de är, hörde en gnaga bakom diskbänken. Igår ställde vi ut fällor, en död hittad imorse. Nya fällor laddade, snart blir det dags för gift. Bort ska dom......usch och fy.




En borta, förmodligen hundra kvar.

Student 2010

Usch för att fira student i detta väder men det har vi gjort. Var uppehåll ganska länge i alla fall. Nu är vi mätta och trötta men mycket trevligt har vi haft.



Sugna på att gå ut


Studenten vi firade


Studentpyntad hund

Master bedroom

Även om det inte ligger med i morgondagens planer så har jag börjat rensa i det lite större sovrummet på övervåningen. Tanken är att vi ska öppna upp mot hallen och ta bort vindstrappan så det blir ett större sovrum, ett master bedroom. Och sen ska all el dras om, oj oj :(




Förvaring var det här som i så många andra vrår i detta hus


Här är en del av hallen, sovrummet till vänster, WIC till höger


Mycket ute ur rummet

Frallan & Bullen

Tog fram vovvens bulle igår, en engelsk bulldog från ikea. Mysigt!



Bullen är alltid i underläge


Det är otroligt att nosen är kvar, bra där ikea


Går att använda som kudde också

Förvaringsrum

Det lilla sovrummet på övervåningen har blivit förvaringsrum för alla saker vi hade med i flytten. Vi har inget direkt kontor så mycket papper och pärmar finns där. I o med att vi tog bort golvet för att höja taket och ta fram bjälkar i det provisoriska sovrummet på bottenvåningen så la vi ett furugolv på övervåningen som senare ska behandlas. Men detta lilla sovrum står inte med på priolistan, det får förbli "kartongrum" :)



Innan vi gjorde nåt


Rivit lite isolering och fyllt rummet med skräp

Behövs svalka i värmen

Det har varit heta dagar. Man vill ju kunna svalka sig så vi har köpt pool. Inget avancerat alls utan en uppblåsbar som rymmer 5600 liter. Man kan bara doppa sig och sen fortsätta sola. Synd bara att det ska bli sämre väder under nästa vecka.




Köpt bil

Jaha, då var det klart. Det blev varken vitt, svart eller en mercedes. En grå audi.....nu har man blivit vuxen :)
Den har det jag vill ha och lite till...xenon, drag, 200 hästar, bränslesnål motor, ordentlig stereo, klimatanläggning som på bmw,n. Blir nog bra detta.



Sol sol sol

Sol ute = ingen renovering inne :)



O gräset måste klippas hela tiden...

RSS 2.0