Underbart vid havet

Har tidigare lagt upp bilder från havet här där jag nu studerar. Nu har all issmällt och det är så skönt att gå långa promenader längs med stranden. Det är balsam för själen. Här bjuder jag på några bilder hur det ser ut nu under denna veckans promander.











Kakelugnen

Den blev klar redan i helgen och här kommer bilder. Det blev även ett murat vedställ bredvid. Vi är riktigt nöjda och känner att valet av en enkel och rund kakelugn blev rätt och även att det blev mässingsdetaljer. Nu ska den torka till vintern och hoppas på att sotaren godkänner den (och kommunen också då). Men den är fin som den är utan eldning och den lyfter hela rummet.









Soliga söndag

...och lördag. Inte mycket har gjorts i helgen och vi kom knappt från hemmet. Jag är fortfarande inte helt frisk och sambon har åkt på sjukdom nu. Vovvarna har varit ute hela helgen och njutit av vårsolen. Har även varit ute med dom och solat, riktigt skönt när det är vindstilla. Behövde ladda batterierna inför en ny pluggvecka för det här tar musten ur mig.















Lite att läsa i solen


Emaljskylt

Har inte hittat nån riktigt bra plats för det ännu, vet bara att den ska sitta i köket. Nu förutsätter jag att ingen gäst hemma hos oss skulle röka inne eller spotta på golvet men man kan ju vara extra tydlig :) Om det är nåt jag AVSKYR så är det tobaksrök. Hoppas de förbjuder rökning på allmänna platser. Bland det bästa med att bo i hus är att slippa grannens rökavgaser från balkongen som jag fick ta del av så fort jag öppnade ett fönster. Och slippa sömnlösa nätter pga barnskrik :)








Nu ska jag fortsätta plugga, stort prov imorrn :(

Kakelugn bestämd

Nästan ett års letande är över. Kakelugnen börjar sättas upp redan på onsdag. Egentligen skulle vi fått vänta till september och fortsätta leta kakelugn då kakelugnsmakaren inte hade tid men han hade konatkt med en som både kunde med kort varsel och hade några kakelugnar att välja mellan. Efter några dagars funderade mellan en med riktig krona och mycket ornamentering så blev det denna lite enklare med snäcka. Ska bli så spännande...ett dyrt projekt men det är ju inget man gör om :)






Knoppar och mer sjukdom

Har köpt fler knoppar från Lisbeth Dahl. Det ska kompletteras med några i grovfarstun och sen ska 11 st aprikosfärgade få pryda skåpen i köket. De är ju rätt stora men jag tycker de är så fina.





Har sen igår känt mig febrig och frusen med huvudvärk, muskelvärk och torrhosta. Orkar inte med mer skit, det är plågsamt nog att veckopendla och bo i en resväska. Studierna går i väldigt högt tempo och det finns ingen vardag. Mycket att irritera sig på nu :(

Vit bakugn

Har länge stört mig på att bakugnen ser gråsvart ut på många ställen. Att "tvätta" hjälper inte men nu är den äntligen vit igen. Tog en halv dag men det hade jag gärna gjort för längesen om jag visste att det var så enkelt. Bakugnen tar mycket plats för att inte användas men den är en viktig och charmig del av huset.










Nu studievecka väntar, bara att koppla på plugghästhjärnan.

Det finns inga raser som är "kamphundar"

Min önskan: Förbjud blandrasaveln och det kommer inte finnas några så kallade kamphundar









Vår fina kamphund, staffordshire bullterrier ♥

Äntligen städskåp igen

Nu har städskåpet fått flytta in i grovfarstun igen. Vi hade två förut men ett får inte plats. Då får man omorganisera så det ryms mer i det enda skåpet. Ingen lucka på det bänkskåpet som finns har fixats och inte heller några väggskåp men det kommer....snart...nån gång....










Krokar från IKEA, 39kr för två stycken. Skruvarna målade jag svarta med permanent marker. Billigt, snyggt och funktionellt



Spjälsäng på fyndet

När vi skaffade frallan så var vi stenhårda på att han inte skulle få sova i sängen. Som liten sov han i en bur (han var van vid detta från uppfödaren) och när han blev äldre så sov han i en bädd. Tror han var runt året när vi började ha honom i sängen, det var ju riktigt mysigt :) Nu med två hundar i sängen som inte sover vid fötterna så blir det ohållbart. Samtidigt så känns en hundbädd så opraktisk då de inte kan göras rent så ofta och det samlas en massa skit under. Vad är inte bättre då än en spjälsäng där man kan ta bort ena långsidan. Har funderat länge på det och när det dök upp en GULLIVER på ikeas fyndhörna så var den nya hundsovplatsen klar. Enkelt att städa under, lakan och påslakan som går att tvätta och så fick vi en extragrind eftersom ena långsidan inte används. Nu har de sovit några nättter i den och det går hur fint som helst.






Underbar vårdag

Trots att man fortfarande är sjuk så gick det inte att hålla sig inomhus idag. Det har ju varit sol och nästan vindstilla hela dagen. Har "vårstädat" dvs flyttat grejer på tomten till andra ställen så det inte ser ut som en återvinningsstation. Vovvarna har njutit av vädret och klagade inte på att vara ute i flera timmar.























Dessa tavlor hittades under renoveringen. De är ännu okända men funderar på att ha dom i vardagsrummet. Synd att den ena tavlan är mindre än den andra.


RSS 2.0