Rätt golv?

                                                

Det gäller att hitta ett passande golv till lilla rummet/sovrummet. Har fastnat för dalafloda hardpine granite. Det är ett massivt, strukturerat och fardigbehandlat furugolv. Färgen påminner om de väderbitna lador och uthus där sol, vind, snö och regn har färgat träet till en stålgrå nyans.

Ta ner rörspis

Rörspisen i vardagsrummet är utbränd så den ska ner och upp ska...ja..nåt annat. Vi har börjat ta bort puts nu.Skydda det som skyddas kanBara att sätta igångBort med putsetNu är det tegelstenarna kvar

Vad har hänt denna vecka?

Golvet i hallen är borta och även allt under. Favorit i repris :)


Under plastmattan låg spånskivor och sedan ett trägolv.


Hittade tidningar så nu vet vi att plastmattan är lagd på 70-talet :DNu börjar man se nästa tunga arbete.Nästan alla golvbrädor borta.De bjälkar som låg under trappen oroade oss. Trodde trappen vilade på dem.Kan vi gå o lämna grejer snart?Nehe, den vilade inte på några bjälkar eller stenar.Trappen svävar. Ingen får gå i den från och med nu.

Att välja

Kakelugn eller bergslagskamin. Är inte valet ganska enkelt trots prisskillnaden...?

  

Riva murstock

Murstocken till kaminen i lilla rummet/sovrummet på nedervåningen bestämde vi oss för att inte använda då det krävdes att vi skulle få göra en skorsten till. Så för att få mer plats så är nu murstocken borta.


Vi började på vinden.Borta och det dammar otroligt mycket.Övervåningen. Garderoben har vi rivit där murstocken fanns.Det dammar och luktar illa.Nedervåningen.Inte mycket kvar.En hel del att köra ut.Borta!En femtedel av alla tegelstenar.

Nu händer det grejer

Golvet i lilla rummet/sovrummet är nu borta och vi har grävt ur och tagit bort stora stenar.


Dessa golvbrädor fanns under två lager annat golv.Nu börjar man se golvbjälkar och trossbotten.Golvbrädorna ute.Vi har börjat gräva men det fanns så mycket sten.Det går tungt.Lite sten va...


Så här såg det ut när även murstocken var borta. Bilder på när den tas ner kommer senare.


Trött hund, han slet verkligen ;)

RSS 2.0