Nytt porslin

Vi behöver nytt finporslin, till många människor. Det är så trist när man bjuder hem folk och man får ta från olika serviser. Nu händer det inte så ofta här eftersom vi inte har nåt matbord men när det går att äta ute har vi plats för minst 8 personer. Har tidigare varit inne på höganäs keramik men då blir det mer vardagsporslin. Finns i många snygga färger och går att kombinera på många olika sätt. Nu gillas istället rörstrand swedish grace och hoppas jag att vi kan fixa flera 27cm tallrikar.


 

Blomster

Det har varit tomt framför huset, om man nu inte räknar allt skräp då. Hade buxbom i krukorna förra året men i år blev det blommor. Ser trevligare ut.
Vet inte hur veckan ser ut då jag inte fått nåt schema för juni *arg* men planen är att ta bort sista golvet i vardagsrummet och gräva ur i matsalsdelen. Hoppas tid och ork finns.

Mmm så gott

Jag kallar det för nötrulle men det heter krokantrulle. Alltid lika gott. Skulle passa perfekt nu när man sitter framför V75 Direkt. Imorrn får jag kolla på elitloppet på jobbet, om det är lugnt. Hade så gärna varit på plats!MUMS
Min vardagsförgyllare

Har sagt det förr o säger det igen, att man kan älska sin hund så mycket. Vovven bjuder alltid på underhållning och visst kan man reta sig på honom och bli arg många gånger men det är snart glömt. Han har sina rutiner och vet hur allt funkar här hemma. Finns alltid där oavsett vilket humör man är på så är han glad..eller ok han kan vara lite grinig ibland. Han är envis som bara den men han bjuder på sig själv kan man säga. Den som inte haft hund kommer inte fatta detta men så är det. Diskuterade på jobbet om att äga hund och att den dagen det är dags att ta farväl är så fruktansvärd och att saknaden sen är så stor. Hemska tanke, att förlora en familjemedlem. Tyvärr är det så när man skaffar djur, det är ett egoistisk handlande (precis som när man skaffar barn) man gör det för sin egen skull och får ta konsekvenserna då djuret inte lever så länge. Jag ska fortsätta njuta varje dag av vovven, hans fnatt, när han buffar och grymtar i soffan för att få vara nära, hans glada bus när man kommer hem och hans sköna stil. Älskade hund ♥Mitt hjärta

Ytterdörren målad 2 ggr

Så ser det ut när dörrarna är målade två gånger, karmen och överljuset är målade en gång. Blir nog en målning av allt en gång till för att få ett jämnare resultat men färgen är perfekt.

Godaste cidern

När jag äter på GRILL i Sthlm så brukar jag beställa deras franska cider. Den är såå god, inte söt och lagom torr. När jag sen hittade den på systembolaget blev jag riktigt glad. Även om priset kanske inte är godkänd så är smaken mycket väl godkänd. Prova den!
Måla ytterdörr

Tror vi gjort rätt val angående färgen på pardörren. Tänkte först guldockra men när man var i butiken och fick jämföra prover mot den röda husfärgen och vita fodret så blev det järnoxidgul istället. Eftersom vi grundat dörren så blir det 2 strykningar med linoljefärgen. Den är riktigt dryg så 1 liter kommer garanterat räcka. Första strykningen är gjord, torktiden är 24-36 timmar!!!! Hoppas det är så pass torrt att man kan haka på dörrarna ikväll, annars får vi turas om att vara nattvakt.


Grillbestick

Ibland tar det tid att få det man vill ha. För ett år sen så var dessa grillbestick restade och sen kom det fel bestick 2 ggr. Sen var det runt jul som var nästa leveransdatum. Men det blev nu istället. Ganska lämplig tid ändå. Går att diska i maskin, lovely.Dåligt med renovering men tiden och orken finns inte där. Både jag och sambon har börjat nya jobb som är rätt påfrestande men snart är vi nog fit for fight igen.

Brandfarligt

Eldade en massa i helgen och det var verkligen massor av bråte. Har samlat på oss under ett tag då vi ansett att det varit för torrt. Nu var det ganska torrt ute men vi sprutade runt träd och buskar. Det var såååå varmt så man fick stå 5-7 meter bort för att inte smälta. Skönt var det när allt brunnit upp, har sparat kartonger och papper i några månader. Eldade bla golvet i vardagsrum och matsal. Vardagsrumsgolvet var riktigt gammalt och omlagt 1975.

Dyr spontanshopping

Ja just det, så kan det gå när man ska till IKEA och bara köpa en billig matta. Blev 3 mattor och ett tvättställ. Tvättstället har vi funderat länge på och igår slog jag till. De har varit slut många gånger och jag har kollat på andra tvättställ men det är detta vi gillar mest. Den är inte äldre i stilen men badrummet kommer nog bli en nyare, mordernare del.
Muskelberg

Kan tro att vovven styrketränar, fattar inte att han är så muskulös.Breda axlar :)


Vilar sig i form


Vinställ

Nåt alla borde tänka på att skaffa när de bygger/renoverar kök är ett inbyggt vinställ. Det tar inte mycket plats men det blir mycket förvaring av flaskor. Vin, cider, öl, läsk och vatten förvarar vi i vinstället och ibland glömmer man bort att man har det och att den gömmer flaskorna bra.

Gott till helgen :)

Ny dörr

Inte mycket action på denna blogg just nu men är upptagen för det mesta och ingen större renovering har skett under veckan. Ytterdörren har äntligen kommit och är nu på plats istället för den slitna dörren som vi klätt in i frigolit. Sambon var iväg och kollade på pelletskaminer men hittade inget passande, många är fula. Under nästa vecka hoppas jag att vi kan kolla på fler kaminer.

Bra service skyltmax

Vissa företag sticker ut från mängden. SKYLTMAX är ett av dom. Snabb leverans, mycket trevligt bemötande, bra priser och snygga skyltar. Fick skyltarna idag, ska visa bild när de kommit upp. Och nej, det här är inget sponsrat inlägg utan ett tips från hjärtat på ett vettigt företag, de växer inte på träd.

Kom och ta bort

Har inte så mycket nyheter i vardagrummet. Har skyfflat bort rödfyr som åkt ner under vardagsrumsgolvet. Var mer än vi anade då det var tjocka lager. En skyfflade i en trädgårdskärra, en annan lyfte upp kärran och öste ut det genom fönstret till skottkärran. Tungt och dammigt. Ett annat problem som kan bli dammigt och då även farligt är proppskåpet i vårt "förvaringsrum". Stor asbestskiva är det som allt sitter på och då ska den bort. Inget akut men tråkigt när vi kommer till dagen då det ska bytas skåp. Men vi kommer nog fram till en vettig och hälsosam lösning med elektrikern, vi har redan en idé.

Elmätaren byttes för ett år sen, då av en elektriker med rymddräkt och helmask.
RSS 2.0