Bra i "allt i hemmet"

Har prenumererat på allt i hemmet i omgångar. Gillar sköna hem, lantliv och gods & gårdar bättre. Nåt som är riktigt bra i allt i hemmet är ändå deras "spara pch slösa"-repotage. Det är ju helt otroligt vilken skillnad det är i pris när de man tittar på bilderna och inte kan gissa vilken som är vilken. En mix tror jag är det bästa, hittar man nåt man gillar så ska man inte snåla. Men det finns ingen anledning för en pank renoverare att köpa bara det dyra :)Nu ut i solen

Botten i vardagsrummet

Sliter med blindbotten i vardagrummet. Det är 1,5 meter ner till backen från golvet. Sambon sa att han inte visste att vi hade källare i huset, haha. Nu ska rödfyren ut och sen får vi se vad nästa steg är. Tyckte jag såg en dålig syll men jag hoppas jag såg fel :/

Nya källaren

SKYLTMAX

Har funderat på att beställa skylt till brevlådan, nu har vi en ful lapp fastklistrad. Hittade en bra sida på nätet där man kan exprimentera med storlekar, färg, bilder, typsnitt och vilket material man vill att skylten ska vara av. Nu funderar jag på att köpa flera olika skyltar när man ändå är igång.


På http://www.skyltmax.se/skyltar/dörrskyltar har jag suttit idag och kollat olika alternativ på dörrskylt. Kan vara snyggt att ha det på nya dörrarna som levereras snart. Lutar åt att även beställa en hundgårdsskylt också.
Och ett hett tips:
Hos SkyltMax kan man just nu få gratis skyltar! Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg i sin blogg med ordet dörrskylt, så skickar de skyltarna inom kort! Hurra!

Klicka på länken http://www.skyltmax.se

Påskhelg

Blir inte så flitigt bloggande under påsken. Inte heller så mycket renovering. Har upptäckt att rödfyr åkt ner under vardagsrumsgolvet. Vet inte hur mycket det är, måste ta bort golvet, isolering o botten först :( I detta varma, härliga väder känns det inte lockande att dra på sig rymddräkt och gasmask och svettas så nu ligger jag istället i en solstol och bloggar. Gäller att passa på!!

Inte så farligt??

Har pratat med avfallsfolk om rödfyret. Det är inte så mycket vi fått ut och är inte mycket kvar. Kanske ligger det mer under stenarna och brädorna men det ska inte vara någon farlig mängd. Nu ska vi ta ut det sista och frakta bort det till en avfallsstation där det ska vägas och betalas. Känns lite lugnare nu.

Fästingtider

Idag fick vovven nytt färstingmedel. Tidigare har vi kört med halsbandet scalibor och det har funkat bra men i år ville vi prova nåt nytt som kanske är bättre för hunden och miljön. Köpte effipro och hoppas det ska ha god effekt. Fick med ett första hjälpenkit också, kan vara bra att ha när man har en våghalsig hund.


Rödfyrs******

Så känns det. Ska inte beskriva det i ord. Trodde att det var ett lager med rödfyr som "bara" var att skyffla ut och att det skulle bli mycket skyfflande. Hur kunde jag tro det? Det var massor av sten i olika storlekar och det gick inte att köra ner spaden och lyfta utan att det tog i. Det var även stora tunga stenar och brädor under rödfyren och sen tomrum ner till jorden. Det slutade med att jag satt och slängde sten åt ett håll och hade planteringsspade och försökte ösa bort rödfyr. Nu värker kroppen. Vet inte vad vi ska göra nu, om vi fått bort det mesta av det farliga eller om man behöver ta bort stora stenar och virke för att gräva ur totalt. Kollade med ficklampa i ett hål och det var lååångt ner till jorden. Önskar man var rik och kunde leja bort det här, vet ju inte riktigt riskerna med det heller.Skydd på


Inte så rött längre


Blä


Nån kunde iaf njuta av solen idag


Fortsättning hundgård

Hundgården, som egentligen är ett provisoriskt bygge, börjar bli klart. Mer nät och en dörr och lite fix på boden kvar. Vovven vill inte gå igenom hundluckan, den är alldeles för läskig. Borde släppa nån gång.Irriterande reklam

Jag blir mer och mer irriterad på dessa kreditbolag som skickar hem papper om att jag kan få låna pengar. Vill jag låna pengar så kontaktar jag en bank. Bland det senaste är att jag blivit utvald (haha) för de tror jag har möjlighet att betala tillbaka. Effektiv ränta vid lån på 100 000 är över 15%. Vilket skämt!!! Vet inte om man kan kontakta dem för att sluta få papper att elda med, det räcker med vanliga reklamen.

Rödfyr

Nu är "matsals"golvet borta och vi har även tagit bort isolering och reglar så vi är nere på rödfyrsnivå. Mössen har haft både bostad och kyrkogård i isoleringen, det är så äckligt. Kommunen har inte hört av sig så jag försöker kontakta dom. Det är tyvärr mycket som ska bort.Uppskattar att det är en halv meter med rödfyr


Råttskalle

Kvitton

Har sparat nästan alla byggkvitton i en plåtlåda för champagne. Kan inte förstå hur alla fått plats, jag måste ha packat ner dem väldigt bra. Köpte en större låda på gekås som får ersätta den gamla.


Hundlucka

Har fixat på gården de senaste dagarna nu när vardagsrummet står stilla. Vovven ska få en hundgård. Första steget på det bygget blev att sätta i en hundlucka i dörren där han kan gå in under busväder. Det var ok för honom att gå igenom hålet men luckan vägrade han röra. Får nog träna en hel del.Här tänker jag stanna tills nån släpper ut mig

Gekås Ullared

Det blev en lååång dag igår men det visste man ju om :) Och när man tittar på vad man handlat så var det värt det. Lägger upp bilder på några av de 136 fynden. Kvittot blev långt och plånboken tunnare men så ska det vara. Köpte en del till det blivande vardagsrummet för att kunna motivera arbetet.Pizzasten


Zinkhus 45cm


Fönsterlampor till vardagrummet


Lampskärmar till vardagsrummet


"Antikt" fat


Creme brulee brännare

Hudvård från UK

Har tänkt köpa nya hudvårdsprodukter då mina från Dr Brandt varit slut ett tag. Blev tipsad om att köpa från UK. Tänkte att det kanske är krångligt med frakt och tull men eftersom det är ett EU-land så slipper man tullen. Gjorde en beställning på MD formulations, ett hudvårdskit och ett peelkit och det blev under halva priset mot vad det kostar i Sverige och frakten gick på 42kr. Bra hudvårdsprodukter är dyra och kan man komma ner i pris så är det ju fint. Kam rekommendera att beställa från UK, leveranstiden är 2-3 veckor.


Nu blir det en tripp till gekås :) Bankkontot ska tömmas hehe.

Skulle blogga från mobilen

men det gick inte så bra. Hade två mobilbilder som jag skulle lägga upp, får göra som vanligt istället. Den sneda stocken är nere och klickgolvet ute. Nu gör vi inget mer förrän kommunen ringt och meddelat vad som ska ske. Får väl blogga om annat än huset då :)
Panik

Som jag skrivit förut, nya rum innebär nya problem. Under matsalsrumsgolvet ligger rödfyr/rödstybb. Det är känt för att vara väldigt radioaktivt. Har läst rapporter om det och gränsvärdet för radonsanering ligger på 200, i hus med rödfyr i bjälklag har man kommit upp i 10 000. Här är ingen radonmätning gjord, mättiden ska vara mellan oktober-april så det är ändå försent och rummet är inte på "rätt" sätt då det ska vara som man bor. Öppet tak, hål till vinden och ett fönster att byta gör att mätningen skulle fått felaktiga resultat. Har pratat med kommunen och istället för att göra ordning rummet, mäta radon, komma upp i höga mätvärden och sen radonsanera så är det bättre att ta ut rödfyren när man ändå håller på. Kommer nog bli ett tidskrävande jobb och vi väntar svar var vi får lämna det eftersom det är avfall. Igår när jag läste om detta så var det nära att flytta, orkar inte med mer strul. Nu har det lagt sig och man inser att det är ytterliggare ett problem som måste lösas.

Stääääda

Oj oj vad det det städas. Det tar aldrig slut. Höll på några timmar igår innan jag fick andnöd. Ska väl börja med den sneda stocken snart och då kommer det behövas sopas och dammsugas i en dag eller två. Det fina, bruna dammet hänger i luften hela tiden men spånet och lerkliningen går att få bort. Även fast vi har en näst intill tät plastdörr och den vanliga dörren stängd så ligger det bruna dammet utanför i hallen, på trappen och på strömbrytare.Vad skulle man göra utan denna??

Hela taket nere

Nu är hela taket nere. Har sopat och dammsugit i timmar och det jobbet fortsätter imorrn. Otroligt vad smutsigt det blir. Vi hoppas att vi kan använda takbrädorna vi tagit ner mellan de fyra bjälkarna. Får se sen vad nästa stora steg är. Vi ska byta ut en sned stock som satt i väggen vi tog ner mellan rummen, byta ett fönster, göra fundament till bergslagskamin, ta upp trossbotten och göra nytt, koppla in pelletskamin, fixa nya, jämnare väggar och dra ny el.Nu syns bjälkarna helt och de ska behållas synliga :)


Inplastade dörrar


Här stod rörspisen som vi rev för snart 1,5 år senDammfritt

Vi kör lite vila från skitarbetet. Sist gick plastdörren sönder så jag har köpt en ny och ska sätta in den idag. Imorrn blir det nog till att dra ner de sista takbrädorna och städa så det mesta försvinner. Golvet är fullt med spån och brunt damm. Det är tur att det finns lite att skydda sig med. Andningsmask och plastdörr gör jobbet möjligt, utan dessa skulle lungorna vara i dåligt skick och hallen fylld med brunt damm. Även hörselskydd underlättar, speciellt med radio :)

RSS 2.0