Less på allt

Motgång efter motgång. Så trött på detta skithus. Igår var en riktigt dålig dag då jag upptäckte frost och mögel på några fönster. En komination av kyla, kondens och dålig ventilation. Det är en hel del som gör att man tappar motivationen nu. Man sliter hårt och alla pengar går till huset men ändå blir det inte bra.


Inomhustemperaturen är under all kritik. I sovrummet har vi 13-14 grader. Det är jobbigt att gå upp och ännu värre att gå ut i hallen där det är 0 grader, ibland kallare. Bara där blir man omotiverad. Sen kommer man ner till köket där det är 14-15 grader. Nu får vi dessutom passera hallen när man går mellan köket och vardagsrummet.

Ytterdörren är ju en anledning till att det är kallt. Man ser ut! Vi försöker slå på lister och frigolit men det blir ju inte ens halvbra.

Kondens och frost på fönster, i stort sett alla i huset. Igår tog jag bort frost och mögel på fönstret i grovfarstun och badrummet.

Badrummet borde inte användas då det inte finns nån ventilation alls. Kakelfogen lossnar. Det droppar från taket när man duschat. Fuktskadan i golvet växer. Ingen lång varm dusch där inte.

Vattnet går ju inte att dricka. Vi har druckit vatten på flaska sen vi flyttade hit. Det är ok men nu har vattnet börjat göra håret till svinto, både mitt och sambons. Sen ska pumpen fixas för trycket är ojämnt.Den som tycker det är lätt att renovera gamla hus med bristfälliga fel och tycker att vi borde komma längre i arbetet kan få komma hit och jobba. Man vill helst inte vara här, man bara ser alla dessa problem hela tiden.


Fönstret i grovfarstun


Fönstret i badrummet


Inget uppmuntrande inlägg men denna renovering är inte en dans på rosor. Det lilla man kan glädja sig åt nu är
att sotarn godkänner eldning i vedspisen nästa vecka *hoppas*. Nu torkar vi tårarna och biter ihop.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0